Acest hummus de sfeclă roșie este perfect pentru masa de sărbători și nu numai.
Se pregătește rapid, este răcoritor și va fi o pată de culoare pe masa îmbelșugată.
Vă tentează?
Hummus de sfeclă roșie
Ingrediente:
- 75 g miez de nucă (eu am folosit nuci românești și caju)
- 20 g semințe de susan (puteți înlocui cu tahini – pastă de susan)
- 300 g sfeclă roșie coaptă (eu am pus jumătate de cantitate coaptă și jumătate crudă)
- 85 g cremă de brânză (de casă sau Almette cu verdeață)
- 1 cățel de usturoi
- 35 g pâine (veche de o zi), ruptă grosier
- O lingură zeamă de lămâie
- Sare (după gust)
- Piper (după gust)
- O lingură ulei de măsline (pentru pus deasupra, la final)
Mod de preparare:
Nucile și semințele de susan se “prăjesc” câteva minute, într-o tigaie antiaderentă, apoi se râșnesc sau se pisează într-un mojar.
Se adaugă apoi în bolul unui robot cu lamă S, împreună cu sfecla, crema de brânză, pâinea, zeama de lămâie, sarea și piperul și se mixează până se obține o compoziție omogenă.
Se ajustează asezonarea, se transferă într-un bol, se stropește cu ulei de măsline și se servește, după preferințe.
Noi am servit cu pâine proaspătă cu maia, puțin “prăjită” în tigaie, dar merge de minune și cu crudități (bastonașe de morcovi, castraveți, ardei).
Dacă aveți nevoie de o altă rețetă de pastă tartinabilă, găsești cel puțin două, apăsând aici sau aici. Vă recomand atât pasta de avocado cu tofu, care poate fi înlocuit cu brânză proaspătă sau telemea, dar și pasta de avocado cu ficăței de pui, acceptată chiar și de mofturoșii care nu iubesc ficățeii.
Astept feedback-ul vostru, dacă veți încerca vreo sugestie!
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura