Humus clasic

elefant.ro

Nu știu de ce nu am făcut până acum humus clasic.
De fapt, știu… Mai tot timpul puneam câte ceva în plus, în afară de ingredientele principale.
De data aceasta am urmat o rețetă clasică, căci am găsit pe Vegis ingredientul cheie, tahini, pasta de susan alb.
O puteți realiza și acasă, însă e nevoie de un robot care să transforme semințele în pastă.
Eu prefer varianta de la Niavis, căci eticheta este “curată”, fiind realizată doar din semințe de susan.

Humus clasic

?Ingrediente:

?Mod de preparare:

Am hidratat năutul peste noapte, iar a doua zi, după spălare, l-am fiert timp de 30 de minute, în multicooker, pe funcția Pressure Cook.

După fierbere am amestecat boabele de năut cu celelalte ingrediente și le-am blendat câteva secunde.

Eu am renunțat la usturoi, dar dacă vouă vă place și nu vă provoacă disconfort puteți adăuga 2-3 căței.

De asemenea, în funcție de textura pe care vreți să o obțineți, mai puteți adăuga și puțină apă (din apa în care a fiert năutul) . 

Pasta de năut se poate servi pe felii de pâine ? toast sau pe ? crackers

Eu am evitat ambele variante în această perioadă și am servit humusul pe bețișoare de morcov și castravete. 

Delicioasă combinația! 

S-a abonat chiar și soțul la varianta mea de servire ?

Vouă vă place năutul? 

Vă las mai jos câteva dintre preparatele noastre preferate pregătite cu ajutorul boabelor de năut. 

Neapărat să încercați și bomboanele cu năut, vă veți îndrăgosti de ele!

Bomboane cu năut

Shakshouka

Falafel cu spanac

Pate vegetal de năut

Pui cu năut

Iar pe contul nostru de Instagram găsiți un scurt video cu modalitatea de preparare a pastei de năut cu ardei copt. 

Spor la bucătărit vă dorim! 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*