humus de fasole mung rosie

Humus de fasole mung roșie

Deși achiziționasem de ceva vreme fasolea mung, îmi doream să fac un preparat special cu ajutorul ei, așa că am încercat humus de fasole.

Mă bucur că am făcut această alegere, căci gustul obținut ne-a încântat foarte tare.

Humus de fasole mung roșie

🍒Ingrediente:

  • 200 g fasole mung roșie
  • 50 ml ulei de struguri
  • Piper
  • 2 cepe verzi
  • Zeamă de lămâie (după gust)
  • Apă (de preferat din apa în care a fiert fasolea, în funcție de consistența dorită)


🍒Mod de preparare:

Am spălat bine fasolea cu apă rece și am pus-o la hidratat cu o zi înainte.

A doua zi am clătit din nou fasolea, cu apă rece și am pus-o la fiert pentru circa 20 de minute, din momentul în care apa a început să clocotească.

La final am strecurat fasolea cu ajutorul unei site, oprind puțină apă pentru a o folosi la blendat.

După ce fasolea s-a răcit am pus-o în vasul robotului cu lamă S, împreună cu uleiul, piperul și apa oprită după strecurare.

După blendare am adăugat ceapa verde tocată mărunt și zeamă de lămâie până am obținut gustul dorit.

Am servit cu mini chifle de casă, realizate din aluatul de cornuri mega pufoase.

Dacă înainte preferam humusul de linte roșie în defavoarea celui din năut, începând de acum acesta de fasole mung ocupă locul I în topul preferințelor.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*