Ne place foarte tare humusul, atât cel clasic, de năut, cât și acest humus de linte roșie.
Are o textură foarte fină și poate fi servit atât ca masă principală, alături de lipii indiene, cum l-am servit noi, cât și ca gustare alături de morcovi, castraveți, ardei sau alte legume preferate.
Humus de linte roșie
🍒Ingrediente:
- 300 g linte roșie
- O ceașcă cu apă
- 1 morcov
- O ceapă
- 1 ardei kapia
- 3-4 căței de usturoi
- Turmeric
- 2 linguri tahini (pastă de susan)
- Verdețuri mediteraneene
*Extra
- Boia dulce
- Semințe de dovleac
- Ulei de măsline
🍒Mod de preparare:
De data aceasta eu am gătit lintea la multicooker, însă o puteți găti și pe aragaz, fără probleme, numai că vă trebui mărită puțin cantitatea de apă, în funcție de textura finală pe care doriți să o aibă humusul.
Lintea se hidratează în prealabil cel puțin 8 ore. Eu o las la hidratat, în general, peste noapte.
Înaintea de a o pune la hidratat, o spăl bine în mai multe ape.
După hidratare adaug lintea în vasul multicooker-ului, împreună cu apa și legumele tăiate în bucăți mai mici.
Setez 5 minute pe funcția Manual, presiune înaltă. Multicooker-ul pe care îl folosesc îl puteți vedea 👉 aici.
După gătire las lintea și legumele la răcit apoi le adaug în vasul cu lamă S al blenderului vertical, împreună cu pudra de turmeric și pasta de susan.
Pulsez până obțin o pastă fină.
La final adaug verdețurile și puțin ulei de măsline.
Eu am mai adăugat de data aceasta boia dulce și semințe de dovleac.
Dacă oferiți preparatul și celor mici, râșniți semințele înainte, pentru a evita înecul. Eu le adaug în preparate ori de câte ori se potrivesc. Semințele de dovleac sunt foarte importante pentru sănătate, având numeroase beneficii datorită conținutului ridicat de minerale precum fosfor, magneziu, mangan, fier și cupru, zinc, dar și vitamina K. Consumate crude sau amestecate cu alte ingrediente, semințele de dovleac te pot ajuta să ai o sănătate de fier. Cele pe care le folosesc eu sunt crude și le puteți găsi 👉 aici.
Am servit humusul cu baby spanac și lipiile noastre preferate, chapatis, lipiile indiene a căror rețetă o puteți găsi 👉 aici. *Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗