Înghețată cremoasă cu aromă de vanilie
Vă mai amintiți tortul cifră de anul acesta? V-am promis că revin cu preparatul realizat din restul de cremă.
V-ați dat seama despre ce era vorba?
Pentru că nu o puteam consuma imediat, m-am gândit să o pun în congelator și să o transform în înghețată.
A fost cea mai bună decizie!
Înghețată cremoasă cu aromă de vanilie
?Ingrediente:
- 250 ml smântână proaspătă (cu cel puțin 30% grăsime)
- 3-4 picături zeamă de lămâie
- 2 ouă
- 250 ml lapte cu 3,8% grăsime
- 3 lingurițe amidon alimentar nemodificat genetic
- Pudră de vanilie
- 2 g pudră de agar agar (opțional)
- Miere de zmeură** (după gust)
?Mod de preparare:
Am pregătit mai întâi budinca de vanilie.
Am bătut ouăle cu puțin lapte, iar restul laptelui l-am pus la încălzit.
Peste ouă am adăugat amidonul, pudra de vanilie și pudra de agar agar, pe care le-am integrat bine în compoziție.
Pudra de agar agar se poate omite.
Eu am ales să o folosesc de teamă să nu fie crema tortului cifră prea moale.
Când laptele a început să fiarbă, l-am adăugat peste compoziția cu ouă, amestecând energic.
Am continuat gătirea până crema a început să se lege.
Am răcit rapid crema în chiuveta cu apă rece, am adăugat miere după gust, apoi am acoperit vasul cu folie alimentară, având grijă să pun folia direct pe suprafața cremei pentru a împiedica formarea unei pojghițe.
Am introdus vasul în frigider, apoi am bătut, cu ajutorul mixerului, smântâna proaspătă până am obținut frișcă.
Pentru a avea succes garantat, adăugați peste smântână câteva picături de zeamă de lămâie și veți obține o frișcă pufoasă.
După combinarea celor două (budinca de vanilie și frișca) și o scurtă omogenizare se toarnă compoziția în forme de înghețată sau pe foaie de copt, cum am procedat eu.
După congelare, am servit înghețata cu vafe subțiri, cu a căror rețetă revin, în cazul în care vă interesează.
Tare delicioasă a fost înghețata-sandwich!
O altă rețetă de înghețată, tare simplă și fără zahăr adăugat, puteți găsi ? aici.
**Mierea se oferă doar după 1 an, din cauza riscului de botulism.
De preferat, să fie introdusă cât mai târziu, fiind tot o formă de zahăr și neapărat să folosiți miere certificată.
❣️ Nu uitați de concursul organizat în colaborare cu Sano Vita și Bosch, în cadrul căruia puteți câștiga multe bunătăți, dar și minunatul blender ErgoMixx, cu funcție și accesorii de vidare.
Pentru a ajunge direct la postările dedicate concursului, dați click pe cuvintele cu albastru de mai jos.
Pentru mai multe șanse de câștig vă puteți înscrie atât pe pagina de ? Facebook, cât și pe cea de ? Instagram.
Succes tuturor! ???