inghetata cremoasa

Înghețată cremoasă

crockpot-romania.ro/

 

Nu degeaba se spune “Ce naște din pisică, șoareci mănâncă”. ?? Mie îmi place foarte mult înghețata și aș mânca tot timpul, indiferent de sezon, așa că nici Cireșel nu se dă în lături de la o porție de înghețată cremoasă și sănătoasă. ?

De cele mai multe ori o servim simplă pentru a savura la maxim aromele fructelor combinate, dar nu excludem nici ideea servirii alături de o prăjitură pufoasă, fără zahăr sau alți îndulcitori, desigur.

Am pregătit în weekend câte o porție zdravănă, dar am pus deoparte și pentru zilele acestei săptămâni, să putem face față căldurii. ?

Înghețată cremoasă

?Ingrediente:

  • 4 banane mari, bine coapte, congelate
  • O mână de cireșe congelate
  • O mână de zmeură congelată
  • O mână de mure congelate
  • Opțional 150 g smântână grasă (peste 30% grăsime) sau puțin lapte vegetal homemade


?Mod de preparare:

În privința modului de preparare folosesc 2 variante: cu mai multă smântână dacă doresc ca înghețată să fie pusă în forme, pentru consum ulterior și cu foarte puțină smântână dacă o consumăm imediat.

Smântâna îi conferă înghețatei textura cremoasă, iar nouă această variantă ne place cel mai mult.

Folosesc doar fructe congelate, iar pentru îndulcire doar banane bine coapte.

De fiecare dată când observ că unele banane s-au copt prea tare, le decojesc, le rup în bucăți mai mici și le pun în lada frigorifică, pentru a le avea întotdeauna pregătite pentru înghețată.

Când avem poftă de înghețată combin cu aceste banane și alte fructe congelate, din stocul de anul trecut, le mixez cu ajutorul blenderului Perfectmix (îl puteți găsi aici) și gata înghețata.

Când o servim imediat după preparare mai adăugăm, în funcție de preferințe, nuci/migdale/caju/fistic/pin, în varianta măcinată.

De abia așteptăm să o servim cu câte o felie de tartă cu cremă de banane, cocos și fistic. Yummy… ? curcubeu pe cerul gurii ?

Vouă vă place înghețata?

Care este aroma voastră preferată?

 

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*