Lapte de migdale făcut în casă
Laptele vegetal se regăsește des în alimentația noastră, dar de fiecare dată prefer să îl fac în casă.
De ce?
Pentru că se face extrem de simplu și poți controla ingredientele pe care le folosești.
Preferatul nostru este laptele de cocos, iar următorul în top este cel de migdale.
Lapte de migdale făcut în casă
?Ingrediente:
- 100 g migdale crude întregi sau migdale decojite
- 700-1000 ml apă filtrată
*Opțional
- ½ linguriță sare
- 1-2 curmale fără sâmburi
?Mod de preparare:
De cele mai multe ori folosesc migdale decojite, pentru a nu mai pierde timp cu decojirea lor după hidratare.
Indiferent de tipul acestora, cu sau fără coajă, le hidratez peste noapte.
A doua zi scurg apa în care migdalele au stat la hidratat, le adaug în vasul blenderului împreună cu apa filtrată și pulsez câteva secunde.
Durata de obținere a laptelui depinde și de puterea motorului blenderului. În cazul meu nu durează mai mult de 1 minut.
Folosesc Perfectmix de la Tefal, pe care îl puteți vedea aici. Este perfect și pentru a pregăti ? înghețată cremoasă.
Cantitatea de apă folosită depinde de textura pe care doriți să o aibă laptele.
Eu folosesc doar ingredientele principale menționate, însă în cazul în care doriți puteți adăuga și celelalte două ingrediente.
Recomand ca acestea să se omită în cazul în care îl pregătiți pentru copii mai mici de 2 ani.
După mixare, strecor laptele cu ajutorul unei site dese, iar pulpa rămasă o păstrez pentru a o folosi la diverse preparate precum: budinci cu fructe, sosuri pentru friptură, ciocolata bebelușului sau alte creme tartinabile.
Voi obișnuiți să pregătiți în casă lapte vegetal? Care este preferatul vostru?
Vă invit să ne urmăriți și pe ? contul de Instagram, unde voi reveni în cursul zilei de astăzi cu rețeta budincii delicioase care vă face cu ochiul din fundalul fotografiilor.