Macarons cu cremă de vanilie și mure

Macarons cu cremă de vanilie și mure 

Sună tare bine, nu-i așa?
Deși nu arată perfect, eu sunt tare mulțumită de rezultat, mai ales că am folosit un cuptor pe gaz. Da, da, ați citit bine!
Deși nu aveam mari speranțe, acum sunt convinsă că dacă vrei să obții ceva, poți!
Nu aveam mari speranțe pentru că majoritatea persoanelor nu recomandă cuptorul pe gaz, mai ales în cazul acestor mici pretențioși.
Știu că așteptați de ceva vreme această rețetă, însă în ultima perioadă lucrurile se desfășoară mai lent. Degeaba, oricum, nu stăm! 🙈

Macarons cu cremă de vanilie și mure

🍒Ingrediente:

  • 3 albușuri „vechi” (120 g)
  • 1 praf de sare
  • 90 g zahăr tos
  • 150 g făină de migdale
  • 240 g zahăr pudră
  • 10 g cacao

*Cremă

  • 250 ml lapte cu 3,8% grăsime
  • O mână de mure congelate
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri rase cu făină tip 650
  • O linguriță pudră agar agar

🍒Mod de preparare:

De data aceasta eu am pregătit macaronajul cu ajutorul mixerului Kitchenaid și sunt convinsă că succesul i se datorează și lui, într-o oarecare măsură.
Am adăugat în bolul mare albușurile.
Am avut albușuri rămase de la pâinea rapidă fără drojdie, pe care am făcut-o foarte des în această perioadă.
Au stat circa 3 zile la frigider.
Le-am scos la temperatura camerei cu aproximativ 30 de minute înainte de a mă apuca de treabă.
Am mixat albușurile cu ajutorul telului, adăugând sarea după circa 1 minut.
Aceasta ajută albușurile să se stabilizeze.
Când spuma de albușuri a devenit fermă, am adăugat zahărul tos și am mai mixat până acesta a fost complet integrat.
Am schimbat telul mixerului cu paleta plată a acestuia și am adăugat treptat, în 4 tranșe, amestecul format din pudra de migdale, zahărul pudră și pudra de cacao.
Eu am folosit migdale pe care le-am râșnit cu ajutorul râșniței pentru cafea.
La fel am procedat și cu zahărul, căci nu am avut zahăr pudră în casă.
Le-am trecut pe toate, apoi, printr-o sită deasă.
Am amestecat compoziția cu paleta plată a mixerului, la viteză relativ mică, până am integrat complet ingredientele uscate și până am putut forma, cu ajutorul unei spatule de silicon, 8-uri din compoziție, fără ca aceasta să se „rupă”.
Această tehnică am văzut-o pe un grup culinar dedicat produselor Kitchenaid.
Am pus compoziția într-un poș cu dui rotund și am format cojile de macarons.
Am trântit tava de câteva ori de blatul mesei pentru a elimina bulele de aer.
Am lăsat la uscat mai bine de 2 ore, căci am avut și alte chestii de rezolvat.
E indicat să lăsați cojile la uscat cel puțin 30 de minute.
Verificați apoi să nu se prindă nimic de deget atunci când le atingeți.
Temperatura indicată de coacere este 130° C.
Eu am copt la treapta 1 „și un pic” 🙈, 13-15 minute, în funcție de mărime.
Am lăsat și lumina aprinsă în cuptor, în timpul coacerii, pentru a vedea dacă se formează „piciorușul”.
Cele care ați urmărit postarea de pe grup, știți că nu m-am dezlipit de lângă cuptor cât timp s-au copt.
Am scos tava din cuptor, am mutat foaia de copt pe un blat și am lăsat la răcit circa 20 de minute înainte de a desprinde cojile de pe foaie.
Le-am transferat abia apoi pe un grătar și le-am lăsat descoperite, fără să fie suprapuse, până a doua zi când le-am umplut.
Puteți alege orice altă umplutură preferată.
Nouă ne place această cremă de vanilie cu mure și am apelat la ea.
Am pus la încălzit laptele, în care am adăugat pastaia de vanilie și murele congelate.
Am amestecat cu o spatulă de silicon până am putut zdrobi murele.
Gălbenușurile le-am frecat cu zahărul și făina și le-am adăugat peste lapte, însă înainte de acest pas, am scos păstaia de vanilie și am strecurat laptele pentru a scăpa de semințele murelor.
Am amestecat continuu până crema a început să se îngroașe, am adăugat pudra de agar agar și am mai lăsat circa 2 minute la foc mic.
După ce crema s-a răcit am transferat-o în poș și am finalizat „operele de artă”. 🤣
Abia aștept să văd cine se mai încumetă să încerce.
Să nu vă plângeți că nu aveți ce vă trebuie, mai ales acum când shoppingul online e în floare. 🙈
Eu tocmai am refăcut stocul de produse, direct de pe canapea, de pe Vegis.ro și urmează noi rețete.
Stați pe aproape!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*