Săptămâna aceasta am făcut niște madeleines pufoase cu mascarpone și am testat și făina manitoba, pe care o puteți găsi în magazinele fizice sau în magazinul online SuperMercato.
După cum vă puteți da seama încă din titlu, au ieșit niște “norișori” super pufoși, care au fost devorați de îndată ce s-au răcit.
Trebuie să încercați și voi această rețetă!
În caz că faceți cumpărături online, pe site-ul www.supermercato.ro beneficiați de 10% reducere utilizând codul ciresel.
În plus, avem și un concurs care se desfășoară zilele acestea pe pagina noastră de Facebook unde puteți câștiga produse SuperMercato în valoare de 150 de lei.
Vă puteți înscrie ? aici.
Madeleines pufoase cu mascarpone
?Ingrediente:
- 1 ou
- 50 ml ulei cocos
- 250 g mascarpone
- O banană (145 g piure)
- 190 g făină manitoba
- 5 g praf de copt bio
- Un praf de turmeric (opțional)
*Extra:
- 2 linguri jeleu homemade de coacăze roșii
?Mod de preparare:
Într-un vas încăpător am adăugat oul și uleiul de cocos.
Le-am omogenizat cu ajutorul unui mini tel.
Am adăugat apoi banana pasată bine cu ajutorul unei furculițe și brânza mascarpone.
Am omogenizat compoziția, apoi am integrat treptat ingredientele uscate, amestecate toate în prealabil.
Am pus compoziția în forme cu ajutorul unei lingurițe astfel: am umplut formele doar pe jumătate, apoi am pus puțin jeleu de coacăze și ulterior am completat cu compoziție până am umplut formele.
În locul jeleului puteți pune orice altă cremă babyfriendly, pentru ca preparatul final să poată fi servit și de către cei mici.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute, la foc potrivit. Puteți folosi orice altă formă, însă nouă ne plac aceste forme de madeleines. În caz că vă interesează tava pe care o am, o puteți găsi ? aici.
Lăsați pufoșeniile la răcit câteva minute! Devin mai ferme după răcire și nici nu riscați să vă ardeți.
Spor la treabă și mult succes la concurs ❣️
One Comment