madeleines pufoase

Madeleines pufoase

În weekend mi-au apărut în minte acele madeleines pufoase, la pungă albastră, din comerț. 🙄

Cum nu mai mâncăm decât foarte rar dulciuri din comerț și clar nu tot ceea ce mâncam acum câțiva ani, când eticheta era mai puțin importantă, am zis că poate reușesc să găsesc o variantă care să-mi potolească pofta. 🤭

Concluzia: am obținut niște minunății pe care Cireșel le-a refuzat fără să le guste, iar noi nu ne puteam sătura 😂

El s-a hotărât că vrea când mai rămăseseră 2, pe care le-a devorat rapid.

Abia aștept să le refac, mai ales că sunt rapide și ies minunat și în alte forme. Noi am testat până acum în formă pentru madeleines, în mini guguluf și în forme de brioșe.

Madeleines pufoase

🍒Ingrediente:

  • 180 g smântână cu 35% grăsime (Artesana)
  • 60 g miere (opțional, peste 1 an) – se poate înlocui cu o banană mică, tăiată cubulețe sau se omite și se mai scad circa 20 de g din cantitatea de făină
  • 30 g unt de arahide natural (Solaris)
  • 2 ouă (90 g – cântărite fără coajă)
  • 30 g fulgi de cocos bio
  • Scorțișoară Ceylon
  • 150 g făină tip 650
  • 5 g praf de copt bio
  • 3 g bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie


🍒Mod de preparare:

Procesul nu este deloc complicat și nici nu implică mixerul, căci primul experiment s-a petrecut spre miezul nopții, când chiar nu voiam să-i trezesc pe băieți. 😂

Sunt convinsă că acest lucru vă va încânta tare și pe voi.

Am adăugat smântâna într-un vas încăpător. Eu am folosit smântâna de la Artesana. Ne plac tare produsele lor, dar smântâna nu apucasem să o testăm. Este delicioasă, are un gust care te duce rapid cu gândul la copilărie și la smântâna făcută de străbunica 😍

Peste smântână am adăugat mierea, de preferat lichidă, pentru a se omogeniza ușor, mai ales că nu se folosește mixerul, untul se arahide, ouăle, fulgii de cocos și scorțișoara.

Am omogenizat ingredientele cu ajutorul unei spatule de silicon, iar apoi am adăugat bicarbonatul stins și făina amestecată în prealabil cu praful de copt.

Le-am integrat ușor, apoi am pus compoziția în forme.

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 17-18 minute, la foc potrivit.

Rezultatul: niște delicioase și pufoase minunății, tare aromate și savuroase.

Se pot servi la micul dejun alături de fructe proaspete, un derivat lactat, dar și ca gustare sau desert.

Pot fi făcute și în forme de brioșe și chiar umplute/servite cu “ciocolata bebelușului”, în caz că vreți un “dulce” special sau festiv.

Această variantă e numai bună, mai ales dacă optați să eliminați mierea din lista de ingrediente.

Posibilitățile sunt nenumărate, numai încercați-le și vă veți convinge că nu le facem doar reclamă 🤭

Așteptăm vești cât mai curând! 💙🍒💙

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*