mazăre cu morcovi și cartofi

Mazăre cu morcovi și cartofi


Pentru că nu mai făcusem de ceva vreme mazăre cu morcovi și cartofi, am zis că e timpul să mai fac. De data aceasta fără carne, că am tot servit sub diverse forme.
Ah, era să uit să vă spun că nici nu am muncit efectiv mai mult de vreo 5 minute, cât am aruncat ingredientele în oală

Mazăre cu morcovi și cartofi

Ingrediente:

 

  • 1 kg mazăre congelată
  • 2 linguri ulei
  • O ceașcă apă
  • 2 cepe albe sau roșii 
  • 2 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 3 căței de usturoi (opțional) 
  • Mărar
  • O cană pastă de roșii și ardei homemade 
  • O cană apă (dacă doriți să rezulte mai mult sos) 
  • Condimente (după gust)

Mod de preparare:


Am tocat mărunt ceapa și am călit-o în apă cu ulei, 4-5 minute pe funcția Brown a multicooker-ului, timp în care am pregătit morcovii, cartofii și cățeii de usturoi.
Am tocat morcovii rondele, cartofii cuburi, iar cățeii de usturoi feliuțe și le-am dat drumul peste ceapă.
Am adăugat mazărea congelată, pasta de roșii și apa și am setat 30 minute, pe funcția Stew.
La final am asezonat cu mărar și amestecul preferat de condimente, după care am servit cu poftă.

E important ca pentru cei mici mazărea să fie bine gătită și aplatizată puțin cu furculița în momentul servirii, pentru a evita înecul.
Cartofii și morcovii pot fi tăiați mai mari, stil finger food, pentru o mai bună gestionare, în funcție de vârsta celor mici.
Vouă vă place mazărea?
Cum o serviți?

Alte preparate gătite la multicooker găsiți apăsând aici

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*