Melci cu brânză și spanac
Nu cred că mai e cineva care să nu știe cât de mult iubim acest aluat fraged, de la mic la mare. V-am tot spus de fiecare dată când l-am folosit. Chiar și ultima dată, când am făcut cornuri cu cremă de nuci.
De data aceasta l-am folosit pentru o gustare sărată și bine am făcut.
Singurul regret este că am făcut doar o porție și abia ne-am săturat. 🙈
Melci cu brânză și spanac
*Aluat *Umplutură *Extra Am început cu pregătirea aluatului. 🍒Ingrediente:
🍒Mod de preparare:
Am pus făina cernută într-un bol încăpător, iar peste aceasta untul la temperatura camerei și apa minerală.
Am frământat rapid aluatul, apoi l-am înfășurat în folie alimentară și l-am introdus în frigider cât am pregătit umplutura.
După ce am spălat bine verdețurile proaspăt culese, le-am tocat mărunt și le-am călit câteva minute în ulei și apă, cât să se înmoaie și să reduc lichidul.
După ce amestecul s-a răcit, l-am adăugat peste brânza sfărâmată, împreună cu smântâna.
Am omogenizat compoziția, apoi am trecut la formarea melcilor.
Am întins aluatul sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 30×20 cm, am adăugat umplutura pe aproape toată suprafața, lăsând doar spre margini câte un deget neacoperit.
Am rulat ușor, apoi am tăiat ruloul obținut în 12 bucăți egale, cu ajutorul unui cuțit cu lamă bine ascuțită.
Am așezat melcii într-o tavă ceramică rotundă și după ce i-am aplatizat puțin cu o lingură, i-am uns cu gălbenuș de ou.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 30 de minute, la foc potrivit.
Când am scos tava din cuptor am presărat cașcaval ras.
În cazul copiilor mai mici de 1 an, acesta se omite, din cauza conținutului de sare.
După 1 an se poate oferi doar ocazional.
Dați-ne de veste dacă încercați și voi acești melci aperitiv!
2 Comments