Mini checuri aromate

Cum mie îmi place tare mult dovleacul trebuia să îl integrez și în aceste mini checuri aromate.
Este un desert pentru adulți, însă poate fi adaptat și pentru cei mici, dacă în loc de zahăr adăugați vreo 2 banane bine coapte.
Se mai schimbă și textura, însă!
În varianta cu zahăr mini checurile sunt destul de pufoase. Soțul le aseamănă la textură cu “Prăjitura casei”.
De asemenea, le puteți coace și în forme de brioșe, numai că în acest caz timpul de coacere va fi mai mic. Vă recomand să le verificați pe parcurs.

Mini checuri aromate

?Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 50 ml ulei
  • 400 g dovleac copt
  • 250 g făină tip 650
  • 10 g praf de copt bio
  • 1-2 lingurițe scorțișoară Ceylon

*Glazură – ciocolată de casă 

*Extra 

?Mod de preparare:

Compoziția pentru aceste mini checuri se poate realiza cu ajutorul unui mixer de mână, însă eu am apelat și de data aceasta la robotul de la Bosch, MUM Seria 2, pe care îl puteți câștiga și voi dacă vă înscrieți la concursul organizat atât pe pagina de Facebook (apasă și înscrie-te aici), cât și pe pagina de Instagram (apasă și înscrie-te aici). Pentru mai multe șanse, vă sugerez să vă înscrieți pe ambele pagini. 

Mai multe detalii despre el puteți vedea pe pagina de produs ? aici, dar și în rețeta de turtă dulce de post, pe care o puteți citi ? aici, în caz că ați ratat-o. 

Am adăugat ouăle împreună cu zahărul în bolul mixerului și am pornit robotul timp de 3-4 minute pe viteza 2.

Am adăugat apoi uleiul și am lăsat robotul pornit până acesta s-a integrat în compoziție. 

L-am oprit și am adăugat pulpa de dovleac copt, apoi l-am mai pornit tot pe viteza 2 circa 3 minute. 

Am scos bolul robotului și am integrat cu ajutorul unei spatule de silicon ingredientele uscate cernute și amestecate în prealabil. 

Am pus compoziția în formele metalice și am copt mini checurile în cuptorul preîncălzit, pe modul sus-jos, timp de 40 de minute, la 170°. 

După coacere le-am lăsat la răcit pe un grătar metalic. 

A doua zi am pregătit glazura de ciocolată, cu care le-am acoperit și le-am decorat cu coajă de portocală, achiziționată de ? aici

V-o recomand și pentru cozonac sau pannetone, a cărei rețetă o găsiți ? aici. Este genială și tare aromată. 

Pentru glazură am procedat în felul următor: am adăugat apa, zahărul și untul pe foc (mic) până s-au topit cele din urmă. Am adăugat laptele praf, cernut în prealabil și am amestecat energic cu un mini tel, pentru a nu se forma cocoloașe.

PS: Dacă vă face cu ochiul și cuțitul din imagini, să știți că până duminică, pe lângă ofertele speciale de Crăciun de pe site-ul prietenilor de la Kutt, mai puteți beneficia și de transport gratuit cu ajutorul codului CIRESELKUTT. 

Pe site-ul lor puteți găsiți șorțuri din materiale de calitate, prosoape de bucătărie, fețe de masă festive, tocătoare, dar și cuțite excepționale cu reduceri substanțiale. Eu le folosesc produsele de mai bine de un an și sunt tare încântată de ele. Toate produsele care fac parte din oferta Christmas sale le găsiți ? aici

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*