Mini cozonaci de post

Am pregătit acești mini cozonaci de post înainte de Paște, însă cum a fost o perioadă aglomerată nu am reușit să vă împărtășesc rețeta. 

Sunt convinsă că poate fi utilă și acum, în special mămicilor care alăptează pitici cu alergii.

Mini cozonaci de post 

?Ingrediente:

*Aluat 

  • 500 g făină tip 650
  • 1/2 linguriță turmeric pudră
  • 7-10 g drojdie uscată
  • 100 g zahăr
  • 300 ml apă călduță/lapte vegetal
  • 50 ml ulei (eu folosesc de cocos cel mai des, însă puteți folosi chiar și de floarea soarelui)
  • 5 g sare

*Umplutură 

?Mod de preparare:

Eu pregătesc aluatul cu ajutorul mixerului planetar, însă poate fi realizat și manual. 

Am adăugat făina și turmericul în vasul robotului. 

Am făcut o adâncitură în mijloc, unde am adăugat drojdia, zahărul, apa călduță și uleiul. 

Am lăsat vasul deoparte circa 10 minute până s-a activat drojdia. 

După cele 10 minute am adăugat sarea. Nu obișnuiesc să o adaug înainte pentru a nu intra în contact cu drojdia și a reduce efectul acesteia. 

Am frământat aluatul circa 5 minute pe viteza 2, până a devenit elastic și nelipicios. 

Dacă îl frământați manual va fi nevoie de circa 10-15 minute de frământare. 

După frământare mi-am uns palmele cu ulei și am împărțit aluatul în 9 bucăți. Puteți presăra făină pe blatul de lucru, dacă vă este mai ok așa în loc să folosiți ulei, însă nu exagerați cu făina pentru a nu schimba textura aluatului. 

Am întins fiecare bucată sub formă dreptunghiulară, am adăugat câte o lingură de dulceață și am rulat, obținând mini cozonaci. 

6 dintre ei i-am copt într-o tavă pentru mini prajituri, iar 3 i-am copt într-o mini tavă de ceramică, după cum puteți observa în imagini. 

Puteți face și un singur cozonac, însă se mai modifică timpul de coacere. 

Eu am preferat să formez mini cozonaci și pentru a fi sigură că se vor coace uniform, umplutura fiind una mai umedă, nu foarte densă. 

Pentru umplutură eu am folosit dulceață de afine și dulceață de zmeură de la Din Eden (puteți ajunge pe site-ul lor apăsând pe cuvintele cu albastru), produse pe care le puteți testa și voi dacă vă înscrieți la concursul organizat atât pe pagina de Facebook, cât și pe cea de Instagram. 

Pe lângă cele 4 sortimente de dulceață, puteți câștiga și 5 siropuri presărate la rece, numai bune pentru perioada călduroasă care urmează. Noi le-am testat și sunt delicioase! 

Pentru a te înscrie pe pagina de Facebook, apasă ? aici!

Pentru a te înscrie și pe Instagram, apasă ? aici

Revenind la cozonac, am copt mini cozonacii în cuptorul încins, la 180°, timp de 30 de minute, pe modul căldură sus-jos. 

În momentul în care am introdus tăvile în cuptor, am pus în partea de jos a cuptorului și un castron emailat cu apă rece, pentru a obține niște cozonăcei pufoși.

Au fost tare apreciați, așa că vă invit și pe voi să îi testați și să reveniți cu feedback! 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*