mini negrese

Mini negrese/Biscuiți simpli sau cu cremă

Am pornit cu gândul să fac niște biscuiți cu cremă, însă mai întâi am făcut o porție mică pentru a testa combinația de ingrediente la care mă gândisem.

Inițial, am folosit forme de brioșe și de mini guguluf, punând doar câte o linguriță cu vârf de compoziție pe fundul formelor, pentru a obține niște biscuiți pe care să-i lipesc doi câte doi, cu cremă la mijloc.

Ce credeți? N am apucat să mai umplu nimic, că au dispărut toate formele.

Soțul a fost și el foarte încântat de rezultat și a zis că seamănă mult cu o negresă, așa că avem și negresă babyfriendly. 😂

În miez de noapte am mai făcut 2 porții de compoziție, căci gândul îmi stătea la biscuiții umpluți.

Mini negrese/Biscuiți simpli sau cu cremă

🍒Ingrediente:

  • 1 ou (55 g fără coajă)
  • 40 g miere (opțional, după 1 an) – se poate înlocui cu o banană bine coaptă
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte animal/vegetal
  • 100 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 100 g făină tip 650
  • 5 g praf de copt bio
  • 20 g carob (pudră de roșcove)
  • 30 g fulgi de cocos bio


🍒Mod de preparare:

După cântărire, am amestecat toate ingredientele uscate într-un bol.

În alt bol am adăugat ingredientele lichide, iar după omogenizare am incorporat ingredientele uscate.

A rezultat o compoziție densă.

Am format biscuiții, de data aceasta, cu ajutorul unui poș cu dui stelat.

I-am copt în cuptorul încins timp de 10 minute, la foc potrivit.

La final i-am lăsat la răcit în tavă, desprinzându-i cu grijă de pe hârtia de copt abia după răcire.

Dacă alegeți să coaceți compoziția în forme de brioșe se va mări și timpul de coacere. Va fi nevoie de circa 20-30 de minute, în funcție de mărimea formelor și gradul de umplere.

Biscuiții îi voi umple azi și revenim cu detalii. 😍

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*