mini negrese

Mini negrese/Biscuiți simpli sau cu cremă

Am pornit cu gândul să fac niște biscuiți cu cremă, însă mai întâi am făcut o porție mică pentru a testa combinația de ingrediente la care mă gândisem.

Inițial, am folosit forme de brioșe și de mini guguluf, punând doar câte o linguriță cu vârf de compoziție pe fundul formelor, pentru a obține niște biscuiți pe care să-i lipesc doi câte doi, cu cremă la mijloc.

Ce credeți? N am apucat să mai umplu nimic, că au dispărut toate formele.

Soțul a fost și el foarte încântat de rezultat și a zis că seamănă mult cu o negresă, așa că avem și negresă babyfriendly. 😂

În miez de noapte am mai făcut 2 porții de compoziție, căci gândul îmi stătea la biscuiții umpluți.

Mini negrese/Biscuiți simpli sau cu cremă

🍒Ingrediente:

  • 1 ou (55 g fără coajă)
  • 40 g miere (opțional, după 1 an) – se poate înlocui cu aceeași cantitate de morcov ras sau o banană mică 
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte animal/vegetal
  • 100 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 100 g făină tip 650
  • 5 g praf de copt bio
  • 20 g carob (pudră de roșcove)
  • 30 g fulgi de cocos bio


🍒Mod de preparare:

După cântărire, am amestecat toate ingredientele uscate într-un bol.

În alt bol am adăugat ingredientele lichide, iar după omogenizare am incorporat ingredientele uscate.

A rezultat o compoziție densă.

Am format biscuiții, de data aceasta, cu ajutorul unui poș cu dui stelat.

În lipsa unui poș, se pot pune și cu lingura, însă, atenție, în ambele cazuri, lăsați spațiu între ei, întrucât își măresc volumul în timpul coacerii. 

I-am copt în cuptorul încins timp de 10 minute, la foc potrivit.

La final i-am lăsat la răcit în tavă, desprinzându-i cu grijă de pe hârtia de copt abia după răcire.

Dacă alegeți să coaceți compoziția în forme de brioșe se va mări și timpul de coacere. Va fi nevoie de circa 20-30 de minute, în funcție de mărimea formelor și gradul de umplere.

Biscuiții îi voi umple azi și revenim cu detalii. 😍

Later edit:

Am avut altceva în minte, dar nu mi s-a bătut smântâna să fac frișcă 😂

Am resuscitat-o la congelator, degeaba… Am schimbat macazul și am făcut așa: am pus în blender o mână de migdale hidratate și puțină smântână, care se făcuse lichidă ca laptele după ce am mixat-o 😂. Am amestecat rezultatul cu o banană bine coaptă, pasată cu furculița, 2 linguri unt de arahide și fulgi de cocos bio până am format o pastă densă, să nu curgă dintre biscuiți… Mai bine că am eșuat cu smântâna, că a ieșit ceva de vis 😍

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*