Mini pancakes vegane

Mini pancakes vegane

Vă mai amintiți cerealele de casă, cu gust de scorțișoară, pe care vi le-am prezentat acum vreo 3 luni?
Deși ne-au plăcut mult și Cireșel a fost tare încântat de ele nu le-am mai făcut că am stat atunci ceva timp în picioare, în fața aragazului.
De data aceasta însă am făcut muuuult mai rapid o cantitate mult mai mare, stând pe fotoliu, lângă bucătăria de jucărie a lui Cireșel. Nu doar că am făcut multe mini clătite, ci ne-am și jucat împreună.
Aflați mai jos secretul.

Mini pancakes vegane

Ingrediente:

Mod de preparare:

Am pasat bine banana, cu furculița, apoi am adăugat peste ea laptele de migdale făcut în casă.
Am amestecat praful de copt cu pudra obținută prin râșnirea fulgilor și le-am integrat treptat în amestecul lichid.
Am turnat compoziția obținută într-un recipient (dozator pentru sos), pentru a o putea distribui mai ușor pe suprafața tigăii.
Nu știu cum de nu m-am gândit să folosesc și data trecută tigaia electrică pe care am achiziționat-o înainte să se nască Cireșel, căci ea este secretul despre care vă menționam mai sus.

Am turnat compoziția cu ajutorul dozatorului pentru sos și am copt mini clătitele câteva secunde pe fiecare parte.
Se întorc foarte ușor cu ajutorul unui băț pentru frigărui.

De data aceasta noi le-am servit cu unt de cocos și fructe proaspete (zmeură și mure), însă le puteți servi și pe post de cereale în lapte, cum am servit noi varianta de data trecută.

 

Tigaia electrică este perfectă atât pentru clătite clasice, având inclusă și o farfurie specială unde puteți turna compoziția, cât și pentru clătite americane. Eu am folosit-o cu succes încă de la începutul diversificării și pentru omlete simple sau cu legume, chifteluțe vegetale, burgeri din carne. Are strat antiaderent, coace uniform, fără să ardă și nu necesită niciun strop de ulei. Este foarte practică și ușor de transportat. Am luat-o cu noi chiar și în vacanțe sau când plecam la bunici. Bine că mi-am dat seama să o folosesc și la mini pancakes, de acum le fac de drag.  

Puteți coace compoziția sub formă de pancakes mari și într-o altă tigaie, dar și aceasta își merită toți banii! 

Ps: Pe contul nostru de Instagram avem un concurs tare atractiv, cu un premiu în valoare de aproximativ 300 de lei. Vă invităm să vă înscrieți aici. Mult succes ❣️

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*