Mini plăcinte cu dulceață și aluat fraged

Dacă vreți să gustați cele mai bune mini plăcinte cu dulceață și aluat fraged, trebuie să încercați această rețetă.

Aluatul din doar două ingrediente este genial. De vreo 5 ani îl folosesc cu diverse umpluturi și de fiecare dată ne fascinează.
Am aflat despre el dintr-o postare pe un grup de diversificare, unde nu erau cantități exacte, însă am testat și am găsit varianta câștigătoare.
Am fost tare curioasă să văd ce iese și a fost dragoste la prima degustare.
Mi-am dat seama că în ultima perioadă nu l-am mai făcut, așa că am remediat situația.

Am folosit mascarpone din comerț, de la Delaco, dar în curând ajunge o jucărie cu care voi face, în sfârșit, mascarpone de casă, pentru a scăpa și de controversatul acid citric aflat pe lista de ingrediente a tuturor variantelor din comerț.

Ce ziceți, îi dați și voi o șansă?
Nu am dubii că vă va cuceri. Dacă vreți ca totul să meargă strună, țineți cont de indicațiile pe care urmează să vi le dau în secțiunea de mai jos.

Ingrediente:

*cantități pentru 8-9 inimioare ca în fotografii

Aluat:

  • 300 g făină tip 650
  • 250 g mascarpone (au rămas 230 g după ce am scurs lichidul din cutie)

Umplutură (la alegere):

  • Dulceață de piersici homemade
  • Fulgi de migdale (pentru presărat deasupra)

Mod de preparare:

Pentru că au mai existat fete care au testat aluatul după ce am postat diverse preparate cu ajutorul lui și au zis că a fost greu de manevrat, vă rog să țineți cont de indicațiile următoare și în niciun caz să nu adăugați mai multă făină. Acest lucru va influența foarte tare textura aluatului, care trebuie să fie una foarte fragedă în final.

1. Folosiți mascarpone rece, direct de la frigider.

2. Amestecați rapid ingredientele, de preferat cu ajutorul unei ustensile pentru aluatul de tartă sau cu ajutorul unui tel danez (cum procedez eu).

3. Adunați rapid aluatul sub forma unei bile, pentru a nu îl încălzi cu căldura mâinilor.

4.Lăsați aluatul la rece, învelit în folie alimentară, cel puțin jumătate de oră.

5. Când întindeți aluatul, folosiți o cantitate foarte mică de făină, cum procedez și eu (vezi video de aici), doar pentru ca aluatul să nu se lipească pe blatul de lucru sau sucitor.

Pentru umplutură eu am folosit de această dată dulceață de piersici, dar puteți folosi mere călite, dovleac, ciuperci sau orice altă umplutură doriți, fie că e dulce ori sărată. 

Dacă optați tot pentru dulceață folosiți una mai închegată, întrucât în timpul coacerii oricum se mai elimină lichid, chiar și în acest caz.

Dacă nu aveți o formă pentru ravioli, puteți folosi un pahar pentru decuparea foilor de plăcintă, urmând să le sigilați cu ajutorul unei furculițe trecute prin făină.

Înainte de a introduce tava în cuptor, am pulverizat apă pe suprafața plăcintelor și am presărat fulgi de migdale. 

Eu am copt aceste mini plăcinte cu dulceață și aluat fraged în cuptorul încins, pentru aproximativ 25 de minute, la 180° C, pe funcția căldură sus-jos.

În ultimele 2-3 minute am ridicat puțin temperatura și am trecut pe funcția grill, pentru a le rumeni un pic, însă țineți cont de cuptorul vostru. Se pot arde destul de repede, dacă nu sunteți cu ochii pe ele.

Abia aștept să testați rețeta și să reveniți cu feedback!

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*