Mini prăjituri cu nuci și quinoa

Mini prăjituri cu nuci și quinoa

Quinoa nu prea o consumăm în variante “sărate”, însă în variante “dulci” face furori de fiecare dată. Așa s-a întâmplat și în cazul acestor mini prăjituri cu nuci și quinoa. 

Mini prăjituri cu nuci și quinoa

?Ingrediente:

  • 200 g quinoa albă (cântărită înainte de gătire) 
  • 2 ouă (opțional)
  • 60 g gris (doar dacă adăugați și ouăle)
  • 240 g piure de banane
  • 130 g nuci hidratate
  • 40 g unt arahide
  • 15 g carob (pudră de roșcove) 
  • 20 g miere (opțional, peste 1 an)


?Mod de preparare:

Quinoa am spălat-o bine cu ajutorul unei site dese, apoi am lăsat-o la hidratat peste noapte, în apă cu zeamă de lămâie. 

Am repetat spălarea cu apă rece și după hidratare, apoi am fiert-o. 

Peste quinoa bine scursă am adăugat toate ingredientele menționate și am omogenizat. 

În caz de alergie la ou se poate renunța la acestea, întrucât compoziția se leagă cu ajutorul înlocuitorilor de ou: banane și unt de arahide. 

De asemenea se poate renunța și la miere, mai ales dacă cei mici nu au împlinit 1 an și dacă bananele folosite sunt bine coapte. 

Am pus compoziția în diverse forme de silicon și am introdus tavă cu aceastea în cuptorul încins, pentru 30 minute, la foc potrivit. 

Noi le-am servit cu topping de iaurt, fructe proaspete și miere, doar pentru noi, căci Cireșel se mulțumește de fiecare dată cu dulceața naturală a fructelor.

Au fost delicioase, așa că vă recomandăm să le încercați!

PS: după răcire se pot congela, iar după decongelare în frigider se comportă genial ?

 

 

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*