Vă propunem o variantă sănătoasă și nutritivă pentru aniversările celor mici, care cu siguranță îi va încânta chiar și pe cei mari.
🍒Ingrediente:
*Blat (6 mini torturi – tăvi cu diametrul de circa 10 cm):
- 210 g migdale
- 100 g caju
- 50 g chipsuri de cocos bio
- 4 linguri ulei de cocos ecologic Sano Vita
*Crema 1:
- 250 g mascarpone
- 2 banane (200 g fără coajă)
- O mână de zmeură congelată
- O mână de căpșuni congelate
- 3,5 g pudră agar agar (preparat conform indicațiilor de pe ambalaj: pudra amestecată cu 100 ml apă rece, adus rezultatul la punctul de fierbere și ținut încă 1 minut pe foc, apoi răcit)
*Crema 2:
- 100 g brânză proaspătă de casă
- 150 g smântână cu 30% grăsime
- 2 banane (200 g fără coajă)
- O mână de mure congelate
- 3,5 g pudră agar agar (preparat ca și la crema de mai sus)
🍒Mod de preparare:
Pentru cele 6 blaturi de torturi am măcinat migdale, caju și chipsuri de cocos apoi le-am amestecat cu ulei de cocos. Am împărțit compoziția obținută în cele 6 tăvi cu inel detașabil, am aplatizat cu o lingură și am introdus la rece până am pregătit cremele.
Am preparat mai întâi pudra de agar agar pentru a avea timp să se răcească.
Pentru creme am mixat ingredientele menționate, iar apoi le-am adăugat peste agar agar, conform indicațiilor de pe ambalajul acestuia.
După ce am adăugat primul strat de cremă am introdus tăvile în congelator și abia după congelare am adăugat crema 2. Torturile se păstrează în congelator și se scot cu circa 30 de minute înainte de servire. Pe noi ne-a încântat tare mult rezultatul. 😍 Așteptăm și feedback-ul vostru.