Mucenici muntenești la multicooker

Deși mucenicii muntenești sunt specifici zonei din care provin, nu prea trece an în care să nu îi pregătesc și pe cei moldovenești. Ne plac foarte mult ambele variante. Eu pregătesc acești mucenici muntenești la multicooker, însă se pot găti și clasic, pe aragaz. 

Fie că îi pregătiți de la 0 pe aceștia muntenești, fie că îi cumpărați gata uscați, trebuie să îi încercați măcar o dată.
Rețeta mucenicilor muntenești făcuți de la 0 o găsiți aici.

Mai jos vă las ambele variante de mucenici muntenești, baby friendly și cea pentru adulți, pregătite destul de rapid, la multicooker.

 

Ingrediente:

*varianta baby friendly

  • 2 l apă
  • Sucul de la o portocală
  • O portocală tăiată în jumătăți (fără coaja albă; puteți tăia mai adânc în portocală astfel încât să nu rămână)
  • 200 g mucenici uscați făcuți în casă

Se adaugă ingredientele menționate mai sus în oala multicooker-ului și se setează 11 minute, pe funcția Manual, iar la final se optează pentru depresurizarea naturală.

Extra (cele de mai jos se adaugă după gătire, în funcție de preferințe):

  • Sirop curmale (după gust)
  • Coajă de lămâie netratată
  • Scorțișoară
  • Caju+migdale+fistic măcinate

*varianta pentru adulți

  • 250 g zahăr
  • 2 l apă

Se adaugă ingredientele menționate mai sus și se setează funcția Manual, presiune înaltă, pentru 5 minute. Se depresurizează și se mai adaugă:

  • 200 g mucenici uscați
  • 50 g portocală confiată (îmi place tare mult această coajă de portocală confiată pe care o puteți găsiți apăsând aici

Se mai setează multicooker-ul pe funcția Manual, pentru 3 minute, apoi se lasă presiunea să se elibereze în mod natural.

Se aromatizează, în funcție de preferințe și se servesc călduți sau reci.

  • Scorțișoară / Vanilie
  • Cacao / carob
  • Caju+migdale+fistic măcinate

 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*