Mucenici muntenești

M-am gândit că anul acesta ar trebui să publicăm și varianta de mucenici muntenești.
Dacă anul trecut Cireșel s-a mulțumit cu mucenicii moldovenești, anul acesta mi-am dorit să guste și o variantă babyfriendly de mucenici muntenești, mai ales că e mai curios și cercetează ce mănâncă fiecare membru al familiei.
Am folosit rețeta mamei mele pentru a realiza aluatul pentru mucenici și i-am decupat împreună cu Cireșel.
Tare încântat a mai fost!

Mucenici muntenești

Ingrediente:

 

*cantități pentru circa 300 g mucenici 

  • 250 g făină tip 650
  • 120 ml apă
  • 30 ml ulei
  • Pudră de vanilie (opțional) 


Mod de preparare:

Am pus făina cernută într-un bol încăpător, iar peste ea am adăugat uleiul și apa călduță.

Eu am adăugat în făină și pudră de vanilie, pentru un plus de aromă. 

Am omogenizat aluatul și l-am frământat câteva minute, după care l-am întins sub formă de foaie.

Am decupat mucenicii cu ajutorul ustensilei speciale și i-am așezat în tavă pe hârtie de copt.

Eu i-am lăsat la uscat 2 nopți, deși puteau fi fierți și după prima noapte.

Pentru zeama de mucenici am pus la fiert circa 1,5 litri de apă și 1 baton de scorțișoară. 

Când apa a început să clocotească am scos batonul de scorțișoară și am adăugat mucenicii, pe care i-am fiert circa 20 de minute. 

Separat am pus la fiert circa 300 ml lapte, pentru varianta babyfriendly. 

Peste lapte am adăugat o banană pasată bine cu furculița, puțin carob și scorțișoară. 

Am omogenizat bine, iar când mucenicii au fost gata am luat o parte dintre ei și i-am pus peste amestecul cu lapte, lăsându-i la fiert încă 3-4 minute, să se întrepătrundă aromele. 

Pentru noi am continuat gătirea cum o făceam în mod normal. 

Am adăugat în zeamă un sirop de zahăr, realizat din 100 ml apă și 3 linguri de zahăr. 

Am adăugat scorțișoară și puțin carob. 

Am omogenizat, iar când am stins focul am adăugat puțină esență de rom. 

Am servit mucenicii calzi, cu multă nucă măcinată. 

Cireșel abia așteaptă să mai pregătim 3-4 ture de mucenici pentru săptămâna viitoare. 

Voi îi cumpărați sau îi faceți în casă? 

Nouă ne place să îi facem în casă, mai ales că își păstrează foarte bine forma și după fierbere. 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*