nachos chips

Nachos chips homemade

Acum ceva timp încercam pentru prima dată să obțin o variantă de nachos homemade. Pentru că încă avem multe rețete care urmează să fie dezvăluite, azi începem cu aceasta, de care chiar uitasem. ? Noroc că a fost cerută pe grup o rețetă de nachos și ne-am amintit cât de mult ne-au plăcut. ?

Nachos chips

?Ingrediente:

  • 150 g mălai fin (poate fi înlocuit cu făină de porumb, gata cumpărată, însă eu am făcut de fiecare dată cu un mălai fin sau mălai normal râșnit)
  • 100 g făină tip 650
  • Boia dulce
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apă
  • 1 ou (40 g fără coajă)

?Mod de preparare:

Am amestecat ingredientele uscate, apoi am adăugat uleiul, oul bătut în prealabil și la final apa, puțin câte puțin, întrucât aceasta se pune în funcție de făină. Am omogenizat compoziția cu mâna până am obținut un aluat modelabil. Am format o bilă de aluat pe care am întins-o subțire, punând-o pe o hârtie de copt pudrată cu făină și acoperind-o cu folie alimentară. Puteți folosi în loc de folie alimentară încă o hârtie de copt, însă eu prefer această variantă pentru a vedea mai bine ce se întâmplă dedesubt cu aluatul. Am decupat chipsurile de nachos cu ajutorul unei forme de plastic, le-am așezat în tavă pe hârtie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit pentru circa 15 minute, la foc potrivit. Am servit chipsurile de nachos cu sos de avocado (avocado, zeamă de limetă, piper). În funcție de preferințe puteți adăuga în aluat și diverse condimente. Nachos au o textură puțin mai crocantă, așa că depinde de fiecare pitic cum gestionează aceste chipsuri. Noi suntem încântați cu toții de această variantă obținută, mai ales că nu mai consumăm de ani buni prea multe astfel de gustări din comerț. Dacă încercați și voi, așteptăm vești, ca de fiecare dată.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*