negresă bebelușească cu prune

Negresă bebelușească cu prune

Vă prezentăm cea mai pufoasă, aerată și delicioasă negresă bebelușească cu prune. ??? Compoziția poate fi folosită cu succes la un blat de tort baby friendly. ?

Negresă bebelușească cu prune

?Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 g morcov ras
  • 200 g făină tip 550/650
  • 5 g bicarbonat de sodiu (stins cu zeamă de lămâie)
  • 50 g nuci pecan + caju (măcinate gen făină)
  • Carob (pudră de roșcove – după preferință)
  • 5 prune maaaari
  • Scorțișoară Ceylon


?Mod de preparare:

Am bătut albușurile spumă tare și apoi am integrat gălbenușurile, unul câte unul, mixând în continuare până la omogenizare. Am turnat în compoziție laptele și uleiul, amestecând ușor cu o spatulă. Am integrat și morcovul ras fin, iar apoi ingredientele uscate (amestecate toate în prealabil), continuând să amestec cu mișcări circulare, de sus în jos. Am turnat compoziția în formă de ceramică, am așezat deasupra feliile de prune și am mai pudrat cu puțină scorțișoară (am pus și în compoziție). Am copt prăjitura în cuptorul neîncălzit (!), la foc potrivit, circa 45 de minute.

Se poate servi simplă, cu sos de fructe proaspete sau cu înghețată de casă. ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*