Știți cum puteți pregăti o mulțime de nuci aperitiv sau nuci desert în doar câteva minute?
Aveți ocazia de a câștiga un aparat identic cu al nostru, care coace 24 de coji în doar 2 minute.
Mai multe detalii despre minunăția de aparat puteți afla apăsând ? aici, iar înscrierea la concurs se face ? aici.
În cele ce urmează vă las rețeta nucilor aperitiv, pe care cu siguranță le veți îndrăgi și voi.
Sunt perfecte pentru toate mesele de peste zi, iar umpluturile pot fi diverse, după placul fiecăruia.
Nu mai zic că arată minunat pe masă și în cazul în care aveți musafiri sau organizați o petrecere.
Pot fi luate cu ușurință la pachet și aveți masa asigurată.
Nuci aperitiv
?Ingrediente:
*Aluat coji
- 200 g untură (din osânză)
- 200 ml apă minerală
- 490 g făină tip 650
- 10 g carob (pudră de roșcove)
*Umplutură
- Varianta 1 – pate cremos de casă
- Varianta 2 – cremă de brânză cu ardei kapia
?Mod de preparare:
După cum bine știți, acest aluat minunat l-am tot folosit la muuuuulte preparate și de fiecare dată a avut același succes.
În lipsa unturii, puteți înlocui cu aceeași cantitate de unt.
Eu am folosit unt la cojile de nuci pentru varianta “dulce”, pe care o puteți găsi ? aici.
Delicioase sunt ambele variante. Singura diferență pe care am constat-o a fost că am curățat mai ușor, cojile pregătite cu untură, decât cojile pregătite cu unt, primele fiind mai fragede imediat după coacere.
Pentru aluat am amestecat, într-un bol încăpător, făina cernută, carobul, untura și apa minerală.
Am frământat câteva minute până am obținut un aluat pe care l-am porționat în 2 bucăți.
Am acoperit fiecare bucată cu folie alimentară și le-am introdus la frigider pentru circa 30 de minute.
După răcire, am scos, pe rând, bilele de aluat, am format bile de circa 5 g și le-am copt în aparatul electric.
Pentru umplutura a jumătate din cantitatea de coji am folosit pate de casă, a cărui rețetă o puteți găsi ? aici, iar pentru restul cojilor am folosit cremă de brânză cu ardei (realizată din brânză proaspătă de casă, smântână și ardei kapia).
Au fost tare delicioase ambele variante.
După umplerea cojilor am pus nucile în casolete cu sistem de vidare și le-am depozitat în frigider peste noapte.
În felul acesta, ele devin mult mai fragede și rezistă de până la 5 ori mai mult decât în mod obișnuit.
Dacă le încercați, aștept vești!
PS: Nu uitați să vă înscrieți la ? concurs!
Mult succes tuturor!