Nouă ne place foarte tare această combinație de orez basmati cu mușchiuleț în sos roșu.
Fie că folosesc mușchiulet de porc, fie că folosesc mușchiuleț de vită, gustul este apreciat de fiecare dată!
Orez basmati cu mușchiuleț în sos roșu
?Ingrediente:
- O cană orez basmati
- 1 mușchiulet de porc
- 2 linguri ulei de măsline
- O ceașcă apă
- 4 fire ceapă verde
- 1 fir usturoi verde
- 2 căni pastă de tomate (homemade sau fără sare și conservanți)
*Marinadă
- Ulei de măsline
- Condimente (la alegere)
- O portocală
- 3-4 căței de usturoi
?Mod de preparare:
Am pregătit mușchiuletul de porc cu o seară înainte.
L-am spălat, l-am tăiat și l-am pus la marinat într-un amestec format din zeama unei portocale mari, căței de usturoi zdrobiți, ulei de măsline și condimente (“Adio, Sare!”, pudră de ghimbir, verdețuri de Provence).
Orezul basmati l-am spălat în mai multe ape, tot cu o seară înainte și l-am pus la hidratat, în frigider.
A doua zi am călit firele de ceapă și usturoi, tocate mărunt, în apă cu ulei, 10 minute, pe funcția Brown a multicooker-ului.
Am adăugat apoi bucățile de carne marinate împreună cu pasta de tomate.
Am setat multicooker-ul pe funcția Pressure Cook, timp de 30 de minute.
Orezul basmati l-am pus la fiert într-o cantitate mai mare de apă, pe care am aruncat-o* după vreo 2 clocote.
Am adăugat altă apă și am continuat până a fost gătit complet.
La final am scurs apa în exces, am pus orezul în forme ceramice și apoi l-am montat pe farfurie alături de mușchiulețul de porc în sos roșu.
Tare delicioasă a fost această combinație!
O altă combinație care ne mai place mult este ? orezul basmati cu curry de vită.
*Prin hidratarea orezului și eliminarea primei ape în care a fiert se reduce cantitatea de arsenic pe care orezul o conține. Voi respectați aceste etape în gătirea orezului?