Nouă ne place mult să mâncăm orez cu lapte, dar pe astfel de călduri să stai lângă aragaz și să amesteci, ca să nu se lipească, e crunt… Unde mai pui că timpul acesta poate fi valorificat altfel, mai ales în cazul mămicilor. 💕
De azi am găsit varianta perfectă pentru noi.
Orez cu lapte la slow cooker
*Crock Pot digital de 4,7 litri
🍒Ingrediente:
*ingrediente pentru 5 vase ramekin cu diametrul de 9cm:
- O cană de orez (cu bob rotund) – hidratat peste noapte și dat în 2-3 clocote pe foc, într-o cantitate mai mare de apă, pentru reducerea conținutului de arsenic
- 5 căni de lapte
- Circa 40 g unt nesărat cu 80% grăsime
- Scorțișoară Ceylon
- Căpșuni proaspete (pentru Cireșel)
- Banană – cubulețe (opțional, în caz că se dorește mai dulce)
- Dulceață de nuci verzi (pentru adulți 😋)
🍒Mod de preparare:
Am spălat iar, în câteva ape, orezul hidratat peste noapte și l-am dat în 2-3 clocote pe foc, apoi l-am adăugat în vasul slow cooker-ului împreună cu laptele și cubul de unt. Am setat 2,5 ore pe high și după 2 ore am amestecat puțin. Textura a fost cremoasă și gustul foarte apreciat.
La final am servit cu fructe proaspete, respectiv dulceață de nuci verzi (ah, de când așteptam să o încerc pe cea de anul acesta, însă cerea ocazie specială 😜)




