Orez cu lapte la slow cooker

Nouă ne place mult să mâncăm orez cu lapte, dar pe astfel de călduri să stai lângă aragaz și să amesteci, ca să nu se lipească, e crunt… Unde mai pui că timpul acesta poate fi valorificat altfel, mai ales în cazul mămicilor. 💕

De azi am găsit varianta perfectă pentru noi.

Orez cu lapte la slow cooker
*Crock Pot digital de 4,7 litri

🍒Ingrediente:

*ingrediente pentru 5 vase ramekin cu diametrul de 9cm:

  • O cană de orez (cu bob rotund) – hidratat peste noapte și dat în 2-3 clocote pe foc, într-o cantitate mai mare de apă, pentru reducerea conținutului de arsenic
  • 5 căni de lapte
  • Circa 40 g unt nesărat cu 80% grăsime
  • Scorțișoară Ceylon
  • Căpșuni proaspete (pentru Cireșel)
  • Banană – cubulețe (opțional, în caz că se dorește mai dulce) 
  • Dulceață de nuci verzi (pentru adulți 😋)

🍒Mod de preparare:


Am spălat iar, în câteva ape, orezul hidratat peste noapte și l-am dat în 2-3 clocote pe foc, apoi l-am adăugat în vasul slow cooker-ului împreună cu laptele și cubul de unt. Am setat 2,5 ore pe high și după 2 ore am amestecat puțin. Textura a fost cremoasă și gustul foarte apreciat.
La final am servit cu fructe proaspete, respectiv dulceață de nuci verzi (ah, de când așteptam să o încerc pe cea de anul acesta, însă cerea ocazie specială 😜)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*