Orez cu prune
Deși varianta sărată este mult mai populară, eu prefer varianta dulce a orezului cu prune.
Zilele trecute mi-am făcut pofta și l-am gătit singură pentru prima dată, cu indicații primite de la mama mea, care ne răsfăța în copilărie cu această variantă a orezului cu prune.
A ieșit de-li-cios și l-am savurat până la ultima linguriță, împreună cu Cireșel care l-a mâncat pentru prima oară.
Voi ce variantă preferați? Orez dulce cu prune sau orez sărat cu prune?
Orez cu prune
Ingrediente:
- 250 g orez
- 500 g prune uscate
- 1,6 l apă
- 200 g zahăr (pentru caramelizat)
Opțional:
- Fulgi de migdale
- Fistic copt
Mod de preparare:
Cu o seară înainte, am spălat bine orezul și l-am lăsat la hidratat peste noapte. Eu procedez astfel cu orice tip de orez, pentru a micșora cantitatea de arsenic. Pentru această rețetă am folosit orez cu bob rotund, dar puteți folosi chiar și orez basmati, de exemplu.
Am pus și prunele la hidratat în apă fierbinte și le-am lăsat circa 30 de minute, pentru a scoate mai ușor sâmburii.
A doua zi am adăugat în vasul multicooker-ului orezul, apa, prunele și le-am fiert 12 minute pe programul Rice.
După finalizarea programului am lăsat presiunea să se elibereze în mod natural.
Între timp am caramelizat zahărul, la foc mic, iar după eliberarea presiunii, l-am adăugat peste orez.
Am amestecat bine orezul cu zahărul caramelizat și apoi l-am servit cu fulgi de migdale și fistic copt mărunțit.
Un deliciu, vă promit!
Dacă nu vă surâde această variantă puteți găsi rețeta pentru orez cu lapte apăsând aici.
De asemenea, puteți găsi și alte preparate cu diverse tipuri de orez apăsând aici.
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura