Ostropel de pui cu găluște pufoase

De ceva timp eu visez la un paprikas de pui, însă până se vor alinia astrele mi-am făcut pofta cu un preparat care seamănă măcar la aspect: ostropel de pui cu găluște pufoase.
La noi, supa de pui cu găluște se regăsește destul de des în meniu, fiind preferata tuturor.
Ultima dată am făcut special mai multe găluște, pentru a servi o parte dintre ele și cu acest delicios ostropel de pui.

Ostropel de pui cu găluște pufoase

🍒Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 5 linguri apă
  • 3 fire ceapă verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 piept de pui
  • 700 ml pastă de tomate
  • 50 ml apă
  • Pătrunjel
  • Mărar

*Găluște pufoase din griș

  • 2 ouă (120 g – cântărite cu coajă)
  • 120 g griș 


🍒Mod de preparare:


Cu o seară înainte am tranșat pieptul de pui.
Am tăiat carnea fâșii, iar scheletul cu puțină carne l-am păstrat pentru a face ulterior o supă.
Am pus la marinat fâșiile de carne cu condimentele preferate până a doua zi când am pregătit ostropelul.
Pentru acesta am tocat mărunt ceapa și usturoiul și le-am călit circa 10 minute, în apă cu ulei, pe funcția Brown a multicooker-ului.
Am adăugat apoi bucățile de carne, pasta de tomate și circa 50 de ml de apă, doar cât să pot clăti sticla în care a fost pasta de roșii. 
Am setat multicooker-ul pe funcția Pressure Cook pentru 30 de minute, iar la final am integrat găluștele fierte în supă și am asezonat cu mărar și pătrunjel.
Modalitatea de pregătire a găluștelor o puteți regăsi în rețeta de supă de pui cu găluște 👉 aici.
Dacă respectați indicațiile oferite, cu siguranță veți obține cele mai pufoase găluște.

Vouă vă place ostropelul de pui? 

Nouă ne place foarte tare, mai ales când putem să-l pregătim cu multă ceapă și usturoi verde. 

În plus, sosul care rămâne fără carne este perfect pentru paste. 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*