Pentru că v-am promis mai multe surprize în această perioadă, una dintre ele este inaugurarea unei noi pagini pe site, cea dedicată activităților instructiv-educative. Denumirea aceasta pompoasă se referă însă la activitățile distractive pe care noi le desfășurăm împreună și cu care vrem să vă inspirăm. Așteptăm idei și din partea voastră, însă ?.
La vârsta preșcolară, cunoștințele se transmit cel mai bine prin joc, prin implicarea celor mici în diverse activități ludice prin intermediul cărora acumulează noi informații, dar își și dezvoltă diverse deprinderi.
Pentru că suntem în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, am început cu o activitate care l-a încântat tare mult pe Cireșel.
Pe de o parte a fost încântat de noile materiale folosite, iar pe de altă parte a fost foarte bucuros că a deținut mai mult el controlul după ce i-am explicat ce avem de făcut.
Activitatea noastră a constat în decorarea ouălor cu care vom înfrumuseța masa de Paște.
Și pentru că mi-am dorit să folosim o metodă care să nu implice vopsea, am folosit tehnica șervețelului.
Acum câțiva ani am folosit pentru prima dată această tehnică cu piticii de la grădiniță (vezi foto 1 – ouă decorate cu iepurași), iar rezultatele obținute îi încântau atât de tare că abia își așteptau părinții să le arate operele lor de artă. ? Atunci am folosit o pastă specială pentru tehnica șervețelului, însă acum am vrut să folosesc o metodă mai naturală și anume albușul de ou.
Pentru această activitate aveți nevoie de:
- Ouă fierte (noi am folosit de polistiren, pentru că am desfășurat activitatea săptămâna trecută, dar săptămâna aceasta vom folosi ouă fierte)
- Șervețele imprimate cu model tematic
- Albuș de ou
- Pensulă cu burete/Burete
- Bețe de frigărui
- Suport pentru înfipt bețele de frigărui
Cum am procedat:
1. Am desfăcut șervețelele, păstrând doar stratul superior, cu model.
2. Am rupt bucățele de șervețel, având grijă să păstrăm modelul dorit
3. Am pus albuș pe întreaga suprafață a oului, cu ajutorul unei pensule cu burete, având grijă să nu atingem albușul cu mâna.
4. Am lipit bucățile de șervețel pe ou și am dat din nou cu albuș peste stratul de șervețel.
*Având în vedere că am folosit ouă de polistiren am înfipt bețele de frigărui în ou pentru a putea lucra. Când veți folosi ouă fierte lucrați cu grijă și puneți ouăle la uscat, după decorare, pe un suport neporos, pentru a nu se lipi de acesta șervețelul proaspăt uns cu albuș.
5. Am lăsat ouăle la uscat, iar apoi ne-am jucat cu ele, admirând rezultatele obținute.
Dacă v-a plăcut activitatea noastră, așteptăm feed-back-ul vostru, dar și idei de activități pe care le desfășurați pentru a petrece timp de calitate împreună cu cei mici. ?