imagine reprezentativa

Pachețele “dulci” cu surprize

Vă spuneam acum ceva timp că aluatul cu mascarpone ne-a fascinat încă de anul trecut când l-am testat prima dată. De atunci și până acum l-am folosit în diverse combinații, “dulci” sau “sărate”, sub formă de plăcintă sau pachețele. De data aceasta vă prezentăm niște pachețele “dulci” cu surprize. Alte preparate în care am folosit acest aluat cu mascarpone găsiți aici și aici. 

Pachețele “dulci” cu surprize

?Ingrediente:

*Aluat

  • 250 g mascarpone rece (direct de la frigider)
  • 150 g făină tip 650

*Umplutură

  • 100 g brânză proaspătă de casă
  • 2 banane bine coapte (200 g piure)
  • 50 g migdale măcinate
  • O lingură rasă carob (pudră de roșcove)
  • Pudră de vanilie bio/Scorțișoară Ceylon
  • *ou/unt topit/lapte pentru uns pachețelele înainte de a le introduce la cuptor

?Mod de preparare:

Am frământat aluatul și cât am realizat umplutura l-am lăsat la odihnit. Nu adăugați mai multă făină în aluat, ci doar pe blatul pe care urmează să întindeți foaia și pe sucitor. Eu de obicei pun făină pe blat, dar și deasupra bucății de aluat pe care urmează să o întind. În felul acesta aluatul nu se lipește nici de blat, dar nici de sucitor. Puteți repeta această operațiune de 2-3 ori, dar nu mai adăugați în aluat mai mult decât cele 150 g menționate la ingrediente. Făina în plus adăugată în aluat face ca acesta să nu mai fie fraged după coacere.

Pentru umplutură am amestecat toate ingredientele menționate și am omogenizat bine, amestecând cu o spatulă de silicon.

Am întins aluatul în 2 foi subțiri, am decupat cercuri cu ajutorul unei forme rotunde pentru ravioli. Puteți folosi și un pahar, trecut prin făină înainte de a decupa fiecare cerc.

Am pus câte o linguriță de umplutură* deasupra fiecărui cerc și am sigilat cu ajutorul formei. La final am uns pachețelele cu ou, folosind o pensulă de silicon și am introdus tava în cuptorul preîncălzit. Puteți folosi pentru uns și unt topit sau lapte, în funcție de preferințe. Am copt la foc potrivit circa 35 de minute. Când au fost gata, am scos pachețelele și le-am acoperit cu un prosop curat de bucătărie până s-au răcit, pentru a deveni și a se menține fragede. Au dispărut ca prin minune după ce le-a descoperit și Cireșel ?

*Crema rămasă de la umplutură am pus-o într-un borcan ermetic, la frigider, pentru a umple mâine niște clătite. ?

Pachețele "dulci" cu surprize
Pachețele "dulci"
Pachețele
Pachețele
Pachețel
sectiune
Pachețele "dulci"
Pachețele unse cu ou
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*