Deși avem mai bine de 3 săptămâni de când erupția măselelor ne dă bătăi de cap, iar cel mai mâncăcios Cireșel s-a transformat în cel mai mofturos pitic, ? nu am încetat să gătesc zilnic și să-i ofer suficiente variante tocmai pentru a avea de unde alege…. Uneori însă doar laptele matern face minuni și nu pot decât să mă bucur că încă îl alăptez…
Azi am început dimineața cu un mic dejun delicios refuzat însă în totalitate, așa că până am intrat la somn am meșterit împreună niște pachețele “sărate”.
Vom vedea când se trezește dacă aceste pachețele “sărate” au succes. Până atunci, ia spuneți, voi cum ați început săptămâna? ?
?Ingrediente:
*Aluat
- 250 g mascarpone
- 150 g făină tip 650
- Cimbru uscat
Aluatul de bază l-am mai folosit și aici, cu o umplutură “dulce”.
*Umplutură
- 1 ou (55 g fără coajă)
- 25 g brânză proaspătă de casă
- 70 g pulpă de porc la slow cooker tocată mărunt
- 5-6 frunze de spanac tocate foarte mărunt
- 35 g sfeclă roșie fiartă rasă fin
- Piper tricolor măcinat
?Mod de preparare:
Am frământat aluatul și cât am realizat umplutura l-am lăsat la odihnit, la temperatura camerei.
Pentru umplutură am amestecat toate ingredientele menționate și am omogenizat bine, amestecând cu o spatulă de silicon.
Am întins aluatul în 2 foi subțiri, am decupat cercuri cu ajutorul unei forme rotunde de inox. Puteți folosi și un pahar mic (de shot) trecut prin făină înainte de a decupa fiecare cerc.
Am pus câte o linguriță de umplutură deasupra a jumătate din numărul total de cercuri și am sigilat cu ajutorul unei furculițe cu un alt cerc așezat deasupra umpluturii. La final am uns pachețelele cu unt topit, folosind o pensulă de silicon, am presărat semințe de susan alb și negru și am introdus tava în cuptorul preîncălzit.
Am copt la foc potrivit circa 35 de minute. Când au fost gata, am scos pachețelele și le-am acoperit cu un prosop curat de bucătărie până s-au răcit pentru a deveni și a se menține fragede.







Pingback: Pachețele "dulci" cu surprize - Cu Ciresel la joaca