Pâine „am mâncat și tot mai vreau”

Încă o dată mi se confirmă ceea ce credeam și anume că o rețetă notată de mână se transmite mult mai bine. 🤩 E și cazul rețetei de bază pentru această minunăție, pe care am numit-o, pe bună dreptate, pâine „am mâncat și tot mai vreau”…

Bunica lui Cireșel a găsit acum ceva timp în carnețelul ei valoros un blat de pizza, pe care noi l-am transformat în pâine 😅 Îl folosim și la pizza, desigur, dar și asa simplu blatul este delicios… Să nu mai zic cum e când îl umplem cu unt, imediat cum îl scot de la cuptor. 🤩😋

🍒Ingrediente:

  • 12 linguri ulei măsline/struguri/floarea-soarelui
  • 16 linguri apă minerală
  • 12 g drojdie proaspătă
  • 400 g făină tip 650

După preferințe, se pot adăuga deasupra:

  • Cimbru uscat/Rozmarin
  • Susan alb și negru
  • Sos de roșii homemade/Pastă de ardei roșii

🍒Mod de preparare:


Se adaugă uleiul, apa minerală și drojdia într-un vas încăpător și se amestecă cu un tel până se topește drojdia sfărâmată cu degetele.

Se adaugă făina și se frământă până aluatul devine compact. Se transferă într-un vas curat, sub forma unei bile, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider cel puțin 2 ore. Eu prefer să frământ seara și să-l las peste noapte. Dimineața împart aluatul în 2 bucăți (ies 2 tăvi din aluat). Întind una dintre bucăți cât să acopăr suprafața unei tăvi rotunde de pizza.

Înainte de a introduce la cuptor întind cu o pensulă sos de roșii/pastă de ardei pe toată suprafața, adaug susanul și cimbrul și tai ușor cu ajutorul unui cuțit pentru a porționa mai ușor după coacere.
Introduc tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 20 de minute, la foc potrivit. Bucățelele de pâine se desprind foarte ușor în 2 părți, așa că am servit pâinea umplută cu unt nesărat cu 80% grăsime. Mmmm… un deliciu 🤩

 

One Comment

  1. Pingback: Pulpă de porc la slow cooker - Cu Ciresel la joaca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*