Pâine cu secară

Ne place foarte mult cum iese această pâine cu secară, pe care am obținut-o în urma unui experiment cu maiaua uscată. Voi o folosiți?

Pâine cu secară

🍒Ingrediente:

  • 200 g fulgi de secară
  • 250 g făină tip 650
  • 10 g maia uscată
  • 10 g drojdie uscată
  • Oregano uscat
  • 400 ml apă călduță
  • 50 ml ulei de măsline

🍒Mod de preparare:

Procedeul de realizare nu este foarte complicat. Se amestecă toate ingredientele uscate și se omogenizează cu un tel, apoi se adaugă apa călduță și se incorporează prin frământare manuală.
La final se adaugă și uleiul pentru a strânge cu ușurință tot aluatul sub forma unei bile. Bila de aluat se acoperă și se lasă la dospit circa 30 de minute la temperatura camerei, până își dublează volumul.
După dospire se întinde pe blatul înfăinat sub forma dreptunghiulară și se împăturește în 3.
Se așază într-o formă de chec, cu îndoitura în jos și se mai lasă la dospit 10 minute.
Se coace apoi în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 de minute.
După coacere se lasă la răcit pe un grătar metalic.
Eu o pregătesc seara, de obicei, iar după răcire o învelesc în hârtie de copt. O feliez abia a doua zi dimineață. Este perfectă pentru sandwich-uri, dar și pentru bruschete.
Dacă încercați rețeta, aștept să reveniți cu impresii!

Cuțitul despre care am tot primit întrebări, îl puteți găsi 👉 aici, la preț redus, zilele acestea, alături de multe alte produse minunate: prosoape de bucătărie, șorțuri de bucătărie, tocătoare de lemn, fețe de masă. Aruncați o privire!

Alte rețete de pâine puteți vedea 👉 aici

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*