Pâine pufoasă cu turmeric

Vă amintiți de cozonacul nostru pufos? Am făcut câteva mici modificări și l-am transformat într-o delicioasă pâine pufoasă cu turmeric. 

Îmi ieșea mie cozonacul pufos, frământat la mână, dar de data aceasta am profitat de noul meu prieten în bucătărie, mixerul Kitchenaid, care face niște aluaturi de îți este mai mare dragul să le modelezi.
Face treaba singur, iar la final bolul nici nu zici că a fost folosit.
De ce spun acest lucru?
Pentru că deși îmi place să frământ și să lucrez cu aluaturi, partea cea mai grea și care mă îngrozea de fiecare dată era să spăl bolul în care frământam.
Nu că acum nu l-aș spăla, dar nu mai frec la coca care se lipea pe bol.

Pâine pufoasă cu turmeric

?Ingrediente:

*Decor

  • 1 gălbenuș de ou
  • Semințe de susan alb și negru


?Mod de preparare:

Am adăugat în bolul mare al mixerului făina cernută, pudra de turmeric, drojdia uscată, uleiul și kefirul călduț.

Am atașat cârligul pentru aluat și suportul care “sigilează” bolul.
Am pornit mixerul pe viteza 2, viteza maximă recomandată pentru aluaturi și timp de 10 minute a lucrat singur, în voie.
După cele 10 minute, am acoperit bolul cu un prosop curat și am lăsat aluatul la dospit circa 30 de minute.
După dospire am împărțit aluatul în 2 bucăți pentru a realiza două pâini.
Fiecare bucată am împărțit-o la rândul ei în 3 bucăți, pe care le-am modelat sub formă de șnur.
Am împletit în 3 fiecare pâine, le-am așezat într-o tavă ceramică și le-am mai lăsat la dospit, acoperite cu un prosop până și-au dublat volumul.
Înainte de copt am uns pâinile cu gălbenuș de ou și am presărat semințe de susan alb și negru.
Am introdus tava în cuptorul preincalzit, pentru circa 25 de minute, la foc potrivit.
Pentru a rămâne pufoasă, nu coaceți mai mult de 30 de minute, dacă alegeți să modelați aceleași forme.
La final pâinea se lasă la răcit în tavă.
Dacă nu o mâncați imediat după răcire, o puteți păstra la fel de moale fie în prosop curat de bucătărie, fie în pungi cu zip.
Abia aștept să aflu feedback-ul vostru după ce o încercați!

Alte rețete de pâine găsiți apăsând ? aici.

*Notă:

Dacă dispuneți de o tavă ceramică, folosiți-o cu încredere pentru pâine. Mie îmi place tare mult cum se coace pâinea în ea. Puteți observa și într-una dintre fotografii cât de frumos este coaptă pâinea și dedesubt. 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*