Pâine toast de casă
De câțiva ani buni nu mai cumpărăm pâine.
Eu am și renunțat cu succes la pâine o perioadă destul de lungă, însă de când fac pentru Cireșel, cine se mai poate abține să nu guste măcar sau să o consume când anumite preparate o cer?
În ultima perioadă, cel mai des facem această minunăție de pâine, toast am numit-o noi.
Se menține perfect 3-4 zile la temperatura camerei, în folie alimentară.
Eu o mai și feliez și congelez porții individuale, să avem la nevoie.
Rețeta inițială aparține bunicii lui Cireșel și tare mă bucur că îmi reușește și mie atât de bine.
Pâine toast de casă
?Ingrediente:
- 1 kg făină tip 650
- 25 g drojdie proaspătă
- 600 ml apă călduță
- 125 ml ulei
- Verdețuri de Provence
- Semințe de susan (opțional)
?Mod de preparare:
Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, iar în mijlocul acesteia am făcut o adâncitură unde am pus drojdia fărâmițată între degete, verdețurile de Provence și apa călduță.
După o scurtă omogenizare am adăugat și uleiul, continuând să frământ până l-am integrat complet.
Am format o bilă de aluat pe care am lăsat-o la dospit, acoperită cu un prosop curat, la temperatura camerei, până și-a dublat volumul.
După dospire am împărțit aluatul în două bucăți. Uneori îl împart în 4 și după formarea rulourilor le împletesc două câte două, cum am făcut cu pâinea din fotografii.
Am întins fiecare bucată sub formă dreptunghiulară și am rulat ca la cozonac.
Am pus ruloul obținut în tavă de cozonac, tapetată cu hârtie de copt și am mai lăsat la dospit circa 10 minute, timp în care am preîncălzit cuptorul.
Dacă optați și pentru semințe de susan, ungeți pâinea cu puțină apă și apoi presărați semințele.
Am introdus apoi tăvile în cuptor pentru circa 30-35 de minute, la foc potrivit (până suprafața devine aurie).
După răcire, pâinea se feliază perfect cu un cuțit cu lama bine ascuțită.
Dacă încercați și voi rețeta, să ne spuneți cum vi se pare!
❣️ Nu uitați de concursul organizat în colaborare cu Sano Vita și Bosch, în cadrul căruia puteți câștiga multe bunătăți, dar și minunatul blender ErgoMixx, cu funcție și accesorii de vidare.
Pentru a ajunge direct la postările dedicate concursului, dați click pe cuvintele cu albastru de mai jos.
Pentru mai multe șanse de câștig vă puteți înscrie atât pe pagina de ? Facebook, cât și pe cea de ? Instagram.
Succes tuturor! ???
Alte rețete de pâine, cu sau fără drojdie, puteți găsi ? aici.