Cum am fiert o cantitate mai mare de amaranth, am încercat și niște pancakes cu amaranth, care au avut un real succes.
Am revenit cu rețeta, după cum v-am promis.
Pancakes cu amaranth
🍒Ingrediente:
- O ceașcă plină cu amaranth fiert în lapte, rămas de la budinca de amaranth (hidratat înainte de gătire 24 de ore, în apă cu zeamă de lămâie)
- 2 banane mici
- 1 ou
- Fulgi de cocos
- O mână de nuci măcinate* (hidratate și uscate în cuptor, înainte de măcinare)
- 2-3 linguri făină tip 650 (până se ajunge la consistența specifică de pancakes)
- Un praf de bicarbonat de sodiu (stins cu zeamă de lămâie)
*Nucile se oferă măcinate, întrucât prezintă risc crescut de înec. Miezul întreg din foto a fost pentru adulți.
Dacă serviți clătitele cu coacăze roșii, ca în cazul nostru, sau alte fructe mici și rotunde, acestea se strivesc sau se taie în sferturi/jumătăți, în funcție de mărime, tot pentru a preveni înecul.
🍒Mod de preparare:
Am adăugat amaranth-ul într-un vas încăpător, iar peste el am pus toate celelalte ingrediente menționate.
Am copt clătitele în tigaie antiaderentă, la foc mic, câteva minute pe ambele părți.