Nu știu cum sunteți voi, dar noi am mânca pancakes în fiecare zi. 😅
De când am început autodiversificarea am tot făcut pancakes în diverse combinații: simple, „dulci”/”sărate”, cu spanac, cu brânză proaspătă de casă, cu diverse nuci sau semințe, cu fulgi de cocos, cu fructe proaspete, cu făină de grâu sau făină obținută din râșnirea altor cereale, cu amaranth și lista ar putea continua. 🤭
Probabil de aceea nici nu ne săturăm de ele, că avem la dispoziție nenumărate variante. 🤩
Însă pentru că avem foarte multe preparate preferate pentru mic dejun, pancakes facem cel mai des în weekend. Un alt motiv pentru care preferăm să le savurăm în weekend este acela că atunci putem lua toți trei micul dejun întârziat în pat. 🤩😅
Pancakes cu migdale și unt de arahide
🍒Ingrediente:
- 2 ouă (în caz de alergie, se pot înlocui cu 2 banane)
- 2 banane bine coapte
- 300 ml lapte animal/vegetal
- O mână de migdale măcinate (hidratate peste noapte)
- Făină tip 650 (cât să obțin consistența specifică – puțin mai groasă decât smântâna)
- Praf de copt bio (opțional; se pune în făină)
Le-am servit cu:
- Unt de arahide nesărat (Natural – Solaris)
- Rodie (apare doar în farfuriile adulților, întrucât sub 3 ani prezintă risc ridicat de înec)
- Afine tăiate pe jumătate (pentru Cireșel)
În funcție de preferințe se poate adăuga și
- miere (peste 1 an, întrucât prezintă risc de botulism), însă Cireșel încă nu a primit, căci de obicei refuză tot ceea ce este mai dulce, chiar și în mod natural.
🍒Mod de preparare:
Am bătut bine ouăle cu ajutorul unui tel, am adăugat peste ele bananele pasate cu furculița, apoi laptele și migdalele măcinate. La final am integrat și făina până am obținut consistența dorită.
Am copt clătitele în tigaie antiaderentă, la foc mic, pe ambele părți.
Pentru a rămâne pufoase eu întorc clătitele înainte de a face bule deasupra.
Să ne spuneți dacă și voi sunteți fani pancakes și dacă da, abia așteptăm să aflăm varianta/variantele voastre preferate. 😍