Pancakes pufoase

De pancakes pufoase nu ne-am săturat, oricât de multe variante am încercat până acum.
Se pregătesc rapid și sunt foarte versatile.
Dacă se folosește o rețetă de bază, precum aceasta, le poți servi fie pe post de desert, alături de fructe proaspete, miere, dulceață sau sirop de arțar cum am făcut noi de această dată, dar și pe post de aperitiv, unse cu diverse paste tartinabile.

🍒Ingrediente:

       Se poate înlocui cu cacao sau chiar pudră de roșcove, aceasta din urmă fiind o variantă perfectă și pentru cei mici, însă dacă sunteți fani matcha trebuie să le încercați și în varianta aceasta.

  • 10 g praf de copt bio
  • 1 praf de sare (dacă pregătiți varianta pentru cei mici, cu pudră de roșcove, eliminați sarea)
  • 4 ouă mici sau 3 ouă mari
  • 300 ml lapte animal/vegetal

Această rețetă este realizată în colaborare cu Planteea, iar ingredientele scrise cu albastru le puteți achiziționa direct de pe site-ul lor, www.planteea.ro.

Cu ajutorul codului ciresel20 beneficiați de 20% reducere la comenzile plasate până pe 28 iulie. 

🍒Mod de preparare:

Procedeul este foarte simplu, însă dacă aveți nelămuriri v-am pregătit și un videoclip pe care îl puteți viziona pe canalul nostru de YouTube, apăsând aici

Făina, pudra de matcha, praful de copt și sarea se adaugă într-un bol și se omogenizează.

Se adaugă gălbenușurile în mijlocul acestora și laptele, treptat.

Se omogenizează compoziția, apoi se bat albușurile spumă tare, cu un praf de sare.

Se integrează ușor în compoziția de pancakes.

Clătitele se coc într-o tigaie antiaderentă, câteva minute pe fiecare parte.

Clătitele se întorc după ce apar primele bule de aer la suprafață.

Dacă e necesar, folosiți puțin ulei de cocos pentru a unge tigaia. În cazul meu nu a fost nevoie. Folosesc o tigaie specială pentru clătite în care aceastea se coc perfect fără ulei. O puteți vedea 👉 aici

După coacere, clătitele se lasă la răcit pe un grătar metalic și se suprapun doar după răcirea completă.

Se servesc în funcție de preferințele voastre.

 

*Rețeta este inspirată și tradusă din cartea

“Meet your matcha”, a Joannei Farrow, pe care o puteți găsi 👉 aici

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*