Cum în ultima perioadă Cireșel a preferat fructele proaspete nu prea am mai copt nimic și simțeam nevoia să o fac. Am pregătit rapid un pandișpan cu mere, care a ieșit tare pufos și delicios.
Știam că merg la sigur cu această compoziție pe care o folosesc de obicei și la rulada cu miros de copilărie. ?
Dacă după masa de prânz Cireșel doar a ciugulit din pandișpan, la cină a cerut porție triplă, alături de chefir. ?
Pandișpan cu mere
Am separat albușurile de gălbenușuri și le-am bătut spumă tare. Gălbenușurile le-am frecat cu uleiul până și-au dublat volumul, apoi am adăugat și mierea și am omogenizat. Mierea se poate înlocui cu o banană mare coaptă, tăiată cubulețe pentru a o integra în compoziție sau tăiată rondele și puse deasupra prăjiturii, după turnarea compoziției în formă. Am adăugat compoziția cu gălbenușuri peste albușuri și am continuat să mixez încă vreo 2 minute. Am incorporat și ingredientele uscate (cu excepția carobului), ușor, cu ajutorul unei spatule de silicon. Înainte de a adăuga ingredientele uscate am oprit 2 linguri de compoziție, pe care le-am amestecat cu carobul. Am turnat compoziția într-o formă ceramică rotundă, am așezat și merele tăiate după cum se poate observa în fotografii, iar deasupra am făcut un model cu ajutorul compoziției cu carob. Am copt pandișpanul în cuptorul neîncalzit, la foc potrivit, circa 25 de minute. Este perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau cină, alături de un derivat lactat.?Ingrediente:
?Mod de preparare:
2 Comments