panna cotta cu mango

“Panna cotta” cu mango

După cum vă spuneam, săptămâna trecută am savurat o delicioșenie, un fel de panna cotta cu mango. 

Aveam în minte alt preparat cu mango, dar cum Cireșel după ce a gustat un cubuleț, a ajuns să mănânce singur un întreg fruct, m-am reorientat. ?
Rezultatul a fost însă destul de apreciat, mai ales că a fost și răcoritor. ?

“Panna cotta” cu mango

?Ingrediente:

Jeleu de mango

  • 175 g pulpă de mango foarte copt
  • 50 ml lapte
  • 2-3 g pudră agar agar*

Jeleu de lapte

  • 400 ml lapte
  • Păstaie de vanilie
  • 4 g pudră agar agar
  • O lingură de miere (opțional, după 1 an)

Decor

  • Căpșuni
  • Fistic măcinat 

*Pudra de agar agar înlocuieşte cu succes gelatina de origine animală şi este un produs natural şi sănătos.


?Mod de preparare:

Pentru jeleul de mango am pus pulpa unui mango super copt în vasul robotului cu lamă S, împreună cu laptele. Am pulsat până am obținut un amestec fin, pe care l-am pus la fiert.
Când a început să clocotească, am adăugat pudra de agar agar și am mai fiert circa 3-4 minute, amestecând continuu.
După ce jeleul s-a răcit puțin l-am turnat în pahare, așezându-le înclinate deasupra unor căni, pe care le-am introdus la congelator cât timp am pregătit jeleul de lapte.
Pentru acesta am pus laptele pe foc, iar când a început să clocotească am adăugat pudra de agar agar și am continuat fierberea încă 4-5 minute, la foc mic.
După ce am stins focul am adăugat vanilia și mierea. Aceasta poate fi înlocuită cu o banană mică bine coaptă, în cazul copiilor mai mici de 1-2 ani.
După răcirea în chiuveta cu apă rece am adăugat jeleul în pahare, peste jeleul de mango și am introdus din nou la congelator.
După întărirea jeleului, desertul se păstrează la frigider până la servire.
Noi le-am servit cu căpșuni și fistic măcinat. ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*