Pască ciocolatoasă fără aluat

Se apropie Înălțarea, iar eu mi-am făcut timp să vă scriu și rețeta de pască ciocolatoasă fără aluat, pe care am savurat-o anul acesta de Paște, în caz că vreți să o încercați și voi. 

Toți am “plâns” că nu am făcut cantitate mai mare, atât de bună a ieșit. 

Nu e musai să așteptați sărbătorile pascale pentru a o încerca, vă zic! 

 

Pască ciocolatoasă fără aluat

Ingrediente:

  • 5 banane
  • 2 ouă
  • 50 g făină tip 650
  • 50 g griș
  • Praf de copt bio
  • Scorțișoară Ceylon
  • 300 g brânză de casă (eu am făcut din smântână proaspătă și zeamă de lămâie)
  • 2 linguri unt de arahide natural
  • 2 linguri carob (pudră de roșcove)
  • 3 linguri fulgi de cocos bio
  • Cireșe congelate


Mod de preparare:

Am bătut ouăle și le-am amestecat cu bananele pasate cu furculița.

Am adăugat peste acestea untul de arahide și brânza de casă. 

Am omogenizat compoziția, apoi am integrat treptat peste ea toate ingredientele uscate, amestecate în prealabil. 

Am obținut o compoziție relativ densă, pe care am turnat-o într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, pentru a putea scoate ușor pasca după coacere. 

Am pus deasupra, din loc în loc, câteva cireșe tăvălite prin făină și am copt în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 50 de minute. 

După coacere se lasă la răcit câteva minute, în tavă, apoi se transferă pe un grătar metalic, pentru răcire completă. 

Devine mai ferma pe măsură ce se răcește, de aceea nu vă recomand să o scoateți imediat din formă, mai ales dacă aceasta nu este detașabilă. 

Voi pregătiți ceva special pentru Înălțare? 

Pe lângă câteva ouă vopsite natural, mai mult ca sigur vom face cel puțin 2 cozonaci pufoși, unul baby friendly și unul “păcătos“. 

Ca fel principal încă nu am decis, dar veți afla cu siguranță zilele următoare. 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*