Pască cu ciocolată și aluat fraged, fără ouă – rețetă simplă și delicioasă, perfectă și pentru cei care nu consumă ouă din diverse motive.
Ingrediente:
*cantități pentru o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm
Aluat fraged
- 100 g făină tip 650 Carrefour Classic
- 50 g unt dulce cu 82% grăsime Bretania Carrefour Classic
- 50 g arahide coapte (le puteți înlocui cu nuci)
- 50 g apă rece
Umplutură
- 120 g ciocolată albă
- 120 g ciocolată neagră
- 400 g brânză grasă Drag de România
- 150 g piure de banane
- 150 g smântână dulce pentru frișcă
Decor (opțional)
- Căpșuni Carrefour La Piață
- Cubulețe de ciocolată
- Bomboane Raffaello homemade
- Fulgi de cocos
Mod de preparare:
La rețeta video puteți ajunge apăsând aici.
Pentru început am pregătit aluatul pe care l-am realizat cu ajutorul Thermomix-ului.
Se poate pregăti și manual, însă este de preferat să îl realizați rapid pentru a nu topi untul cu căldura mâinilor.
Am adăugat în bolul metalic făina cernută, arahidele și untul rece, tăiat cubulețe.
Am mixat până am obținut textura nisipului (aproximativ 20 de secunde, viteza 8), apoi am adăugat apa rece și am mai mixat câteva secunde.
Am adunat aluatul din bol, l-am sigilat cu folie alimentară și l-am pus la rece circa 30 de minute.
Între timp am topit separat ambele tipuri de ciocolată, pe baie de aburi, la foc mic și le-am lăsat la răcit cât am pregătit crema de brânză.
Am adăugat în bolul Thermomix brânza, bananele și smântâna pentru frișcă, apoi am mixat câteva secunde (15-20 secunde, viteza 8).
Am împărțit compoziția în două boluri pentru a adăuga în fiecare cele două tipuri de ciocolată topită.
Revenind la aluat, am întins bila de aluat pe blatul înfăinat și apoi, cu ajutorul sucitorului, am așezat foaia în tava de tartă.
Am așezat aluatul și pe pereții tăvii, l-am înțepat cu o furculiță, apoi l-am acoperit cu o hârtie de copt, deasupra căreia am pus bile ceramice pentru a coace aluatul “în orb”.
În locul acestora puteți folosi boabe de năut, fasole, orez sau altele de genul, pentru a nu permite aluatului să se umfle în timpul coacerii.
L-am copt în cuptorul încins, la 200° C, timp de 20 de minute cu bilele ceramice și 10 minute fără bile.
Am scos apoi aluatul din cuptor pentru a adăuga umplutura și am redus temperatura la 180° C.
La bază am așezat umplutura cu ciocolată neagră, fiind mai densă ca textură, iar deasupra umplutura cu ciocolată albă, care este puțin mai lichidă.
Am introdus tava în cuptor pentru alte 50-55 de minute.
După coacere, mai puteți adăuga deasupra ciocolată topită, înainte de a așeza fructele, însă această etapă este opțională.
Pentru decor am folosit căpșuni, dulci și parfumate, cubulețe de ciocolată, bomboane Raffaello homemade (a căror rețetă o găsiți în feed-ul de Instagram, în descrierea acestui reel) și fulgi de cocos.
O pască asemănătoare, cu secțiune fotografiată, găsiți aici.
Ce ziceți, încercați și voi această pască cu ciocolată și aluat fraged sau varianta asemănătoare glazurată cu cremă de lămâie?
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura