După cum v-am promis, am revenit cu varianta noastră de pască fără aluat.
Încă de când eram mici, în ziua de Paște am fi mâncat doar cozonac, ouă fierte, drob și desigur, pascăăăă ? Însă cea din urmă trebuia să aibă multă umplutură, căci ne “băteam” pe ea altfel ?
Cum aluatul era, de cele mai multe ori, dat la o parte, acum câțiva ani mama a început să facă pască fără aluat.
Nu puteam să nu avem și o variantă baby friendly, așa că vă arătăm ce am obținut ?
Pască fără aluat
?Ingrediente:
- 150 g brânză proaspătă de casă
- 100 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
- 1 ou (55 g fără coajă)
- 50 g unt nesărat cu 82% grăsime
- 50 ml lapte
- 2 banane bine coapte (200 g fără coajă)
- 30 g făină tip 650
- 30 g griș
- Scorțișoară Ceylon
- Opțional 3-4 picături ulei esențial de portocală (Doterra – Wild Orange)
?Mod de preparare:
Am adăugat toate ingredientele, cu excepția celor uscate și a uleiului esențial, în robotul cu lamă S și am mixat până am obținut o compoziție lichidă. Ulterior am adăugat și ingredientele uscate împreună cu uleiul esențial, care poate fi omis, dacă nu doriți să-l utilizați și am amestecat cu ajutorul unei spatule de silicon.
Am turnat compoziția într-o formă de silicon rotundă și am copt în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute la foc potrivit (până devine aurie la suprafață).
La final am lăsat-o la răcit și apoi am dat iama în ea căci nerăbdarea era mare.
Pe noi ne-a încântat tare mult gustul ei, iar Cireșel nu s-ar mai fi oprit din mâncat. ? Nici noi, dar trebuia să-i ajungă lui, așa că data viitoare facem cel puțin 2 porții. ?
Un alt preparat care nu va lipsi de pe masa de Paște, în varianta baby friendly, este deliciosul drob.