Zilele trecute am pregătit o pastă tartinabilă de tofu și avocado care ne-a plăcut atât de mult încât azi am refăcut-o.
Se realizează rapid, este sățioasă și este potrivită atât pentru micul dejun, cât și pentru prânz sau cină.
Pastă tartinabilă de tofu și avocado
?Ingrediente:
?Mod de preparare:
Am adăugat în vasul blenderului cu lamă S bucățile de tofu, avocado, câteva nuci pecan, o lingură cu tahini alb și câteva fire de pătrunjel. Eu am preferat să adaug mai multe codițe de pătrunjel, iar frunzele să le adăugăm direct pe tartine, pentru a beneficia de toate proprietățile acestora.
Am pulsat până am obținut consistența dorită, apoi am servit pasta pe felii de pâine cu secară, pâinea noastră preferată din această perioadă, a cărei rețetă o găsiți ? aici. Se păstrează foarte bine câteva zile și este perfectă atât pentru sandwich-uri, cât și pentru bruschete. În curând voi face și niște ecleruri pe care le voi umple cu această pastă. Rețeta de bază a acestora o puteți găsi ? aici.
În cazul în care vreți să oferiți această pastă tartinabilă și copiilor cu vârsta mai mică de 1 an, vă recomand să folosiți tofu făcut în casă sau să îl înlocuiți cu brânză proaspătă de casă, a cărei rețetă o găsiți ? aici.
Cu o rețetă pentru tofu făcut în casă încerc să revin săptămâna aceasta. Se pregătește foarte simplu, doar că procesul durează mai multe zile.
