Păstăi cu lapte bătut

În cazul în care vreți să încercați o altfel de ciorbă, vă propun această variantă de păstăi cu lapte bătut, adaptată după o rețetă a bunicii mele, pe care o ador încă din copilărie. 

La fel se întâmplă și în cazul lui Cireșel, care a gustat-o prima dată pe la 1 an și un pic și o savurează cu plăcere de fiecare dată. Privește tare încântat filmulețul în care am surprins prima „degustare”.

Păstăi cu lapte bătut 

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri apă
  • 2 cepe albe
  • 3 morcovi
  • 1/2 pastârnac mic
  • O felie de țelină
  • 600 g păstăi de fasole galbenă
  • Sare (se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani)
  • 250 ml supă concentrată de găină (pentru rețeta acesteia apăsați pe cuvintele cu albastru)
  • 1,5 litri apă
  • O floare de mărar, pentru aromă (se scoate după gătire) 

După gătire se mai adaugă:

  • 2 sticluțe lapte bătut (eu folosesc cel mai adesea 660 g kefir)
  • Mărar proaspăt

Mod de preparare:

De cele mai multe ori pregătesc această ciorbă la multicooker și de aceea vă voi descrie pașii astfel, însă se poate pregăti și pe aragaz. 

Cel pe care îl folosesc în momentul de față și de care sunt foarte încântată, îl puteți vedea aici

Am pornit multicooker-ul  10 minute pe funcția Brown și când acesta a pornit am adăugat uleiul, lingurile cu apă și legumele tocate. 

Eu am folosit păstăi de fasole congelate și le-am tăiat în 3.

Dupa ce s-au călit legumele am adăugat sarea, supa concentrată de găină și apa. 

Dacă aveți și o floare de mărar, chiar și uscată, o puteți adăuga pentru o aromă mai intensă. 

Am setat multicooker-ul pentru 20 de minute pe funcția Soup, iar după gătire, la circa 10 minute, am adăugat kefirul și mărarul. 

Am servit cu poftă, ca de fiecare dată! 

Voi aveți astfel de preparate care vă transpun în copilărie? 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*