Paste cu ciuperci și sos alb

Trebuie să încercați și voi aceste paste cu ciuperci și sos alb, mai ales dacă sunteți fani paste cum suntem noi. Știu sigur că cei mici sunt fani, căci rar am văzut copii cărora să nu le placă pastele. Chiar și Cireșel a avut o perioadă în care ar fi mâncat paste, în diverse combinații, dimineața, la prânz și seara. 

Sunt versatile, se pot pregăti cu diferite legume, sosuri, dar și în varianta „dulce”, cu lapte, cu fructe, cu nucă, cu unturi de nucifere sau sub formă de budinci la cuptor. 

Această rețetă de paste cu ciuperci și sos alb am încercat-o pentru prima dată când am introdus ciupercile în alimentația lui Cireșel. Până și eu, care nu eram fan ciuperci, am ajuns să le iubesc cu această ocazie și să le pregătesc mai des. 

🍒Ingrediente:

  • 120 g paste artizanale
  • 6 ciuperci
  • 20 g unt
  • 2 căței usturoi
  • 5 linguri smântână (cu cel puțin 30% grăsime
  • 20 g cașcaval (pentru cei mici puteți folosi cașcaval de casă nesărat, dacă sunt mai mici de 1 an) 

🍒Mod de preparare:

Am pus pastele la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj. Eu am folosit pastele rustice de la Alto Pasta

Între timp am curățat, spălat și feliat ciupercile. Am pus untul și cățeii de usturoi într-o tigaie. 

Am adăugat ciupercile feliate și le-am ținut pe foc până s-au înmuiat, iar lichidul rezultat s-a evaporat. 

Am adăugat peste ele smântâna, dar înainte am scos cățeii de usturoi și am mai lăsat la foc mic circa 2 minute. 

Am adăugat pastele, care au mai stat pe foc 1 minut pentru a se întrepătrunde aromele. Am presărat cașcaval ras și am servit cu poftă!

Dacă și vouă vă plac pastele, m-aș bucura să ne împărtășiți care sunt combinațiile votare preferate. Alte rețete cu paste, preferate de către noi, puteți găsi apăsând 👉 aici

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*