Eu nu am întâlnit copil căruia să nu-i placă pastele, așa că nici din meniul nostru nu lipsesc, mai ales că și eu ador pastele. ? Aproape săptămânal, în meniul nostru se regăsesc paste și cel mai adesea paste cu sos de smântână, după cum urmează. ?
Paste cu sos de smântână
?Ingrediente:
- 2 mâini de paste gnocchi fierte
- Circa 300 g smântână cu 30% grăsime
- O mână bună de cașcaval ras (nesărat sau desărat sub vârsta de 2 ani)
- 2-3 linguri mix de semințe râșnite
- O legătură de pătrunjel proaspăt
?Mod de preparare:
Am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le-am scurs de apă și apoi am adăugat peste ele smântâna. Am amestecat bine și după circa 2-3 minute am adăugat cașcavalul ras și am mai lăsat pe foc câteva minute, la foc mic, cât se se mai topească cașcavalul și să lege un sos împreună cu smântâna.
La final, după ce am oprit focul am adăugat semințele râșnite și pătrunjelul tocat mărunt, am omogenizat și am servit cu poftă pastele călduțe.
O nebunie… curcubeu pe cerul gurii ?
Dacă și vouă vă plac pastele, mai multe preparate din categoria paste, găsiți dând click aici.