Eu nu am întâlnit copil căruia să nu-i placă pastele, așa că nici din meniul nostru nu lipsesc, mai ales că și eu ador pastele. Aproape săptămânal, în meniul nostru se regăsesc paste și cel mai adesea aceste paste cu sos de smântână, pe care le pregătesc cu diverse tipuri de paste.
Paste cu sos de smântână
Ingrediente:
- 240 g paste gnocchi fierte
- Circa 50 ml apă (din cea în care au fiert pastele)
- 300 g smântână cu 24% sau 30% grăsime
- O mână bună de cașcaval ras (nesărat sau desărat sub vârsta de 2 ani)
- 1-2 linguri mix de semințe râșnite
- O legătură de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le-am scurs de apă și apoi am adăugat peste ele smântâna. Am amestecat bine și după circa 2-3 minute am adăugat cașcavalul ras, apa păstrată și am mai lăsat pe foc câteva minute, la foc mic, cât se se mai topească cașcavalul și să lege un sos împreună cu smântâna.
La final, după ce am oprit focul am adăugat semințele râșnite și pătrunjelul tocat mărunt, am omogenizat și am servit cu poftă pastele călduțe.
O nebunie… curcubeu pe cerul gurii.
Dacă și vouă vă plac pastele, mai multe preparate din categoria paste, găsiți dând click aici.

