Pate de fasole albă

Pate de fasole albă

În diminețile din ultima perioadă Cireșel a manifestat o preferință aparte pentru tartinele cu unt.

Pentru a varia, am pregătit diverse paste tartinabile să văd dacă funcționează la fel de bine.

Pe lângă pate-ul vegetal de năut, servit cu lipii de casă, am mai făcut și un delicios pate de fasole albă, servit însă cu pâinea pufoasă de casă, cu turmeric, pe care v-am lăudat-o ieri.

Apropo, ați reușit să o testați? Încă nu am primit vești de la voi.

Fie vorba între noi, pâinica mergea de minune și goală. 🤫

În combinația aceasta, însă, a fost curcubeu pe cerul gurii.

Pate de fasole albă

🍒Ingrediente:

  • 400 g fasole albă fiartă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • Condimente (la alegere)
  • O ceapă verde
  • 1 ardei kapia roșu


🍒Mod de preparare:

Am pus fasolea fiartă, condimentele și uleiul în vasul unui tocător electric cu lamă S și am pulsat câteva minute, până am obținut textura dorită.

În funcție de consistența pe care doriți să o obțineți, mai puteți adăuga câteva linguri din apa în care a fiert ultima dată fasolea.

Am transferat rezultatul într-un bol.

Am tocat mărunt ceapa verde și ardeiul și le-am adăugat și pe ele în bol.

Am omogenizat compoziția cu ajutorul unei spatule de silicon.

În funcție de preferințe puteți adăuga și alte legume sau verdețuri.

Cred că ar fi mers și niște căței de usturoi, dar încercăm data viitoare. Eu nu prea îl mai tolerez, încă din sarcina cu Cireșel, deși îmi place, iar el nu e fan, așa că nu am vrut să risc acum.

Ce ziceți, vă surâde această idee delicioasă?

Eu sper să o puneți în aplicare!

Desigur, dacă încercați această variantă sau alta asemănătoare, dați-ne de veste!

Suntem tare curioși dacă vă va plăcea și vouă la fel de mult ca și nouă.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*