Pate de ficat

Cine a zis că nu putem face pate de ficat în casă?

Este o variantă foarte potrivită, nu doar pentru cei mici, ci și pentru cei mari. 

Nu conține aditivi sau conservanți și se poate realiza după preferințele fiecăruia. 

Se poate îmbogăți cu diverse nuci sau semințe măcinate, cu ardei sau alte legume. 

Posibilități sunt nenumărate, așa că această variantă prezentată este doar una dintre cele pe care noi obișnuim să o facem. 

Pate de ficat

?Ingrediente:

  • Ficat de curcan (circa 100 g)
  • Lapte (cât să acopere ficatul) 
  • 3 căței de usturoi
  • 1 fir de ceapă verde
  • 3 foi de dafin
  • 50 g unt nesărat cu 82% grăsime (plus extra pentru a sigila recipientul în care veți depozita produsul final) 
  • Pătrunjel proaspăt
  • Piper
  • Cimbru/busuioc

?Mod de preparare:


Am pus ficățeii în lapte, peste noapte, la frigider, iar a doua zi am i-am spălat, i-am pus la fiert și am schimbat apa o dată.

Puteți omite această etapă, a înmuierii în lapte, desigur. 

Am adăugat apoi usturoiul, ceapa verde și foile de dafin și am lăsat la fiert circa 30 de minute.

După aceea am pus în blender ficatul fiert, usturoiul, ceapa verde și câteva linguri din zeama în care au fiert (pentru a fi mai cremos), alături de cimbru uscat, patrunjel proaspăt, piper și unt topit. 

În funcție de preferințe mai puteți adăuga și alte condimente preferate, dar și diverse nucifere pentru un plus nutritiv, după cum spuneam și mai sus. 

Eu mai adaug uneori boia dulce și mieji de nucă hidratată. 

Am pus rezultatul într-un borcanel și am “sigilat” cu unt topit și răcit pentru a nu oxida.

Se lasă la frigider câteva ore, după care se poate consuma.

Se păstrează foarte bine la frigider 1-2 zile.

Noi îl servim pe pâine de casă, alături de legume proaspete sau salate. 

Este delicios și sănătos! 

Vouă vă place?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*