Pate vegetal de năut

Pe lângă delicioasa variantă de shakshouka cu năut, savurată în weekend, am mai preparat și un pate vegetal de năut.
Textura fină, dar și gustul minunat ne-au cucerit pentru totdeauna.
Neapărat să-l încercați, dar la fel cum am făcut-o noi: întins pe lipii de casă.
Nu vă mai trebuie altceva, garantat!

Pate vegetal de năut

?Ingrediente:

  • 550 g năut fiert
  • O ceapă albă
  • 1 ardei kapia roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov 
  • Condimente (la alegere)
  • O ceașcă de apă
  • 75 ml ulei de măsline


?Mod de preparare:

Am hidratat năutul peste noapte, iar a doua zi l-am spălat bine și l-am gătit 30 de minute la multicooker, pe funcția Pressure Cook.
Pentru pate am tocat mărunt ceapa, usturoiul și ardeiul.

Am ras fin morcovul. 

Le-am călit circa 10 minute în puțin ulei și o ceașcă de apă.
Am pus năutul fiert, legumele călite, uleiul și condimentele în vasul unui tocător electric cu lamă S și am pulsat până am obținut o textură fină.
Am pus pateul în borcănele pe care le-am depozitat în frigider. Știam eu că-mi vor fi utile borcănelele de smântână Artesana. ?
La noi a rezistat doar 2 zile, căci a fost îndrăgit de toată familia, însă cu siguranță se păstrează foarte bine mai multe zile.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*