Pe lângă delicioasa variantă de shakshouka cu năut, savurată în weekend, am mai preparat și un pate vegetal de năut.
Textura fină, dar și gustul minunat ne-au cucerit pentru totdeauna.
Neapărat să-l încercați, dar la fel cum am făcut-o noi: întins pe lipii de casă.
Nu vă mai trebuie altceva, garantat!
Pate vegetal de năut
?Ingrediente:
- 550 g năut fiert
- O ceapă albă
- 1 ardei kapia roșu
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov
- Condimente (la alegere)
- O ceașcă de apă
- 75 ml ulei de măsline
?Mod de preparare:
Am hidratat năutul peste noapte, iar a doua zi l-am spălat bine și l-am gătit 30 de minute la multicooker, pe funcția Pressure Cook.
Pentru pate am tocat mărunt ceapa, usturoiul și ardeiul.
Am ras fin morcovul.
Le-am călit circa 10 minute în puțin ulei și o ceașcă de apă.
Am pus năutul fiert, legumele călite, uleiul și condimentele în vasul unui tocător electric cu lamă S și am pulsat până am obținut o textură fină.
Am pus pateul în borcănele pe care le-am depozitat în frigider. Știam eu că-mi vor fi utile borcănelele de smântână Artesana. ?
La noi a rezistat doar 2 zile, căci a fost îndrăgit de toată familia, însă cu siguranță se păstrează foarte bine mai multe zile.